DŽIMI UBIJEN SLUČAJNO? Timotije Stojanović likvidiran greškom kod Pančeva, dileri drogom planirali da ubiju njegovog druga
Foto: Facebook Printscreen

NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME

DŽIMI UBIJEN SLUČAJNO? Timotije Stojanović likvidiran greškom kod Pančeva, dileri drogom planirali da ubiju njegovog druga

Crna Hronika -

Timotije Stojanović Džimi (24), koji je ubijen prošle godine u Starčevu kod Pančeva, slučajna je žrtva okršaja dve grupe oko prodaje narkotika u ovom mestu, navodi se u optužnici protiv okrivljenih za njegovu smrt. Kako se navodi, prava meta napada bio je zapravo Džimijev prijatelj.

Ime ubijenog Stojanovića se nakon zločina dovodilo u vezu sa navijačkom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića "Principi". Sumnjalo se da se bavio prodajom narkotika, o čemu su svedočili građani Pančeva i Starčeva, pa su se pojavili i navodi da su upravo ti poslovi bili povod za njegovo ubistvo.

Timotije Stojanovic Dzimi, ubistvo, Pancevo, Starcevo, Velja Nevolja
foto: Facebook Printscreen, Zorana Jevtić

Međutim, optužnica protiv osumnjičenih za ovaj zločin otkriva potpuno nove detalje i ukazuje na to da okrivljeni nisu planirali da likvidiraju njega već njegovog druga M. M. iz Starčeva, koji je sada svedok na suđenju za ovo ubistvo.

U ovom postupku se sudi MMA borcu Vladimiru Jovanoviću zvanom Maradona, Dušanu P, Ivanu S, Danijelu K, Aleksi P. i Srđanu K.

Više javno tužilaštvo u Pančevu u optužnici za smrt Džimija ukazuje da je mladić ubijen u pucnjavi koja se dogodila 27. januara prošle godine u Starčevu u sukobu dve grupe mladića oko prodaje narkotika.

Timotije Stojanović Džimi
Timotije Stojanović Džimi foto: Facebook Printscreen

Međutim, kako navode, sve je počelo dan ranije kada je Džimijev drug M. M. uzeo telefon od Danijela K, sada okrivljenog za učestvovanje u Džimijevom ubistvu, i preko njega pokušao da namami Ivana S. da dođe do okretnice u Stračevu.

Sutradan su se okrivljeni dogovorili da ubiju M. M. Da bi ga namamili Jovanović je naredio Danijelu K. da sa svog telefona pošalje poruku maloletnom A. L. da se nađu. Muškarci su znali da moletnik neće doći sam, već sa osobom koja je bila njihova meta, mladićem M. M.

Timotije Stojanović Džimi
foto: Damir Dervišagić

Maloletnik se dogovorio da se nađu kod okretnicu u 21.10, ali kada su M. M. i grupa svedoka u slučaju, među kojima je bio i ubijeni Stojanović došli, na dogovrenom mestu su bili samo Danije K. i Aleksa P, koji su pobegli kada su videli da je došlo više vozila.

Mesto ubistva
Mesto ubistvafoto: Zorana Jevtić

Naredni sastanak su zakazali odmah potom ispred prodavnice na uglu ulica Nadelske i Matije Gupca, uz napomenu da "ovaj put ne beže." Sačekali su ih u blizini dogovorenog mesta i kada su videli da M. M. i ubijeni Džimi prilaze zapucali su iz dva pištolja u njihovom pravcu, potom su pucali u pravcu "rovera" koji je pristizao, a u kom su bila druga dvojica muškaraca iz grupe.

Metak je pogodio Stojanovića u stomak, a M. M. ga je odatle ranjenog odvezao do Opšte bolnice u Pančevu, gde ga je ostavio ispred u lokvi krvi i pobegao. Stojanović je ubrzo premuno od posledica ranjavanja, piše Blic.

Takođe, Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv MMA borca Vladimira Jovanovića (32), zvanog Maradona, zbog sumnje da je podstrekao na ubistvo Timotija Stojanovića.

(Kurir.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track