ZGRNUO MILIONE! POZAJMLJIVAO NOVAC NA KAMATU PA TUŽIO GRAĐANE: Protiv ZELENAŠA iz Kragujevca dopunjena krivična prijava!
Foto: Shutterstock, Kurir TV

VARAO LJUDE

ZGRNUO MILIONE! POZAJMLJIVAO NOVAC NA KAMATU PA TUŽIO GRAĐANE: Protiv ZELENAŠA iz Kragujevca dopunjena krivična prijava!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su dopunu krivične prijave protiv M. M. (1981) iz Kragujevca zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, a koji je uhapšen u decembru prošle godine.

On se sumnjiči da je ovim krivičnim delom protivpravno stekao još 55.257.094 dinara što je ukupno 133.172.728 dinara.

M. M. se tereti da je od 2014. godine građanima iz Kragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao stanove, kuće i poslovne prostore, kao i građevinsko zemljište .

Takođe, osumnjičeni, u nameri da izbegne plaćanje poreza na dohodak građana u periodu od 2012. do 2021. godine, nije prijavljivao stečeni prihod odnosno nije podnosio poreske prijave čime je prikrio činjenice od značaja za utvrđivanje poreske obaveze i na taj način je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track