OVO JE MUŠKARAC UHAPŠEN U NOVOM SADU ZBOG 2 UBISTVA: Sumnja se da je sarađivao sa Darkom Elezom, biće izručen susednoj državi
Foto: Youtube/Printscreen, Avaz.ba, Privatna Arhiva

otkrivamo

OVO JE MUŠKARAC UHAPŠEN U NOVOM SADU ZBOG 2 UBISTVA: Sumnja se da je sarađivao sa Darkom Elezom, biće izručen susednoj državi

Crna Hronika -

Vladan Pejušić, navodno blizak saradnik Darka Eleza, koji je promenio ime u Mirko Vukmirović, uhapšen je prekjuče u Novom Sadu po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.

Pejušić
Pejušićfoto: Privatna Arhiva

Pejušić je uhapšen na zahtev policije Republike Srpske, a u zajedničkoj akciji srpskog UKP i kolega iz RS.

Svedok-saradnik

- Lisice na ruke stavljene su mu u stanu njegove sestre, kod koje je inače boravio u Novom Sadu. Navodno, jedan svedok-saradnik otkucao je Pejušića i ispričao da je on izvršilac nekih ubistava. Ubrzo nakon toga Pejušić je lociran i uhapšen, a uskoro bi trebalo da bude isporučen Bosni i Hercegovini - kaže izvor Kurira.

Uhapšen u Batajnici

Sarađivao s Dijanom i Veljom Nevoljom

Darko Elez, podsetimo, uhapšen je u decembru 2020. u Batajnici. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je tada da se Elez potražuje radi procesuiranja na temelju potvrđene optužnice koja ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga dela počinjena od 2005. do 2009, i dodao da je Elez pod istragom i za teška krivična dela na području Istočnog Sarajeva počinjena od 2017. do 2019. Pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv bivše sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, bivšeg načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića i Dejana Milenkovića vodi se postupak za trgovinu uticajem jer su, između ostalog, Eleza "držali na merama" da ga ne bi niko prisluškivao.

Kako navodi naš izvor, Pejušić je osumnjičen za učešće u ubistvima Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. godine.

- Sumnja se da je Pejušić blizak Darku Elezu i kavačkom klanu - kaže izvor i nastavlja:

Ostojić i Tigar
Ostojić i Tigarfoto: Avaz.ba

- Poznato je da je zbog ubistva Tigra i Ostojića pred bosanskim tužilaštvom ispitivan i Elez, nakon što je pre dve godine iz Srbije izručen toj državi. Elez je negirao učešće u tim zločinima, a u međuvremenu je sklopio sporazum s tamošnjim tužilaštvom, na osnovu kog je osuđen na 15 godina zatvora zbog toga što je navodno bio organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, razbojništva i prala novac.

Profesionalne likvidacije

Siniša Miličević Tigar ubijen je u maju 2018. ispred svog stana u Sarajevu.

- Napadač mu je ispalio četiri hica u leđa. Miličević je od 2002. do 2006. bio privođen i osuđivan, a kasnije se povukao i nastavio da živi mirnim životom - priča izvor i dodaje:

darko elez
darko elezfoto: Printskrin

- On je, navodno, bio dobar sa Đorđem Ždralom, te je upravo zbog te bliskosti dobijao pretnje od Elezovih ljudi. Inače, Ždrale je Elezov kum, ali su postali neprijatelji.

Načelnik policije

Sumnjiči se za organizovani kriminal

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, za ATV je posle hapšenja Pejušića izjavio da će se protiv njega u skorije vreme pred Sudom BiH pokrenuti postupak. - Tužilaštvo BiH dostavilo je izveštaj o počinjenom krivičnom delu zbog organizovanog kriminala, kao i zbog krivičnog dela teškog ubistva, tako da očekujemo isporučenje tog lica - izjavio je načelnik.

Miloš Ostojić, sin vlasnika čuvene pekare, picerije i palačinkarnice, ubijen je 1. januara 2019. ispred kluba čiji je vlasnik.

- Ostojić je s prijateljima izlazio iz džipa kada je u njega zapucao napadač iz automatske puške. Mladić je umro u bolnici, a kasnije je pronađen zapaljeni ukradeni "golf" kojim je napadač pobegao. Ispostavilo se da je imao pomagača, a ubistvo je okarakterisano kao profesionalno - rekao je izvor.

Kurir.rs/ E.K.

Bonus video:

00:20

Porodična kuća gde se dogodilo ubistvo u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track