SUZBIJANJE KORUPCIJE: Uhapšen privrednik koji je uzimao robu od drugih firmi pa je prodavao na crno!
Foto: MUP Srbije

više tužilaštvo u beogradu

SUZBIJANJE KORUPCIJE: Uhapšen privrednik koji je uzimao robu od drugih firmi pa je prodavao na crno!

Crna Hronika -

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je uhapsila tri osobe zbog sumnjeda su izvršili krivično delo prevare u privrednom poslovanju. Kako je saopštilo Više tužilaštvo, osumnjičeni će po isteku zadržavanja biti saslušani u tužilaštvu.

- Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP odeljenja za borbu protiv korupcije , određeno je zadržavanje prema D.I., N.K. i G.G., zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo prevare u privrednom poslovanju - potvrđeno je iz tužilaštva.

Palata pravde
foto: Zorana Jevtić

Osumnjičenom D. I. se stavlja na teret da je u svojstvu ovlašćenog lica privrednog društva Pegaz link, zajedno sa N.K. i G.G., dovodio u zabludu predstavnike oštećenih privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo Pegaz link solventno i da će preuzeta roba biti plaćena dospelosti, čime su naveli komercijaliste i zaposlene u oštećenim privrednim društvima da im predaju robu, koju su osumnjičeni potom prodavali na crnom tržištu. Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara.

- Na okolnosti navedenog krivičnog dela, osumnjičeni će biti saslušani od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track