60 policajaca proverava sporne privatizacije
Foto: Print Screen

Ivica Dačić

60 policajaca proverava sporne privatizacije

Crna Hronika -
"Jedan od prioriteta Vlade Srbije je bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije, u koju će biti uključena policija, tužilašto i bezbednosne službe", rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će 60 ljudi iz Uprave kriminalističke policije od iduće nedelje biti uključeno u opsežne provera spornih privatizacija firmi.

"Jedan od prioriteta Vlade Srbije je bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije, u koju će biti uključena policija, tužilašto i bezbednosne službe", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi posle sastanka s predsednikom Evropske banke za obnovu i izgradnju (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Dačić nije želeo da komentariše pisanje medija o istragama koje se vode protiv odgovornih za zloupotrebe u Agrobanci i navodnoj spremnosti direktora te banke Dušana Antonića da bude zaštićeni svedok.

On je rekao da postoji dobra saradnja svih službi koje učestvuju u istrazi o Agrobanci i da očekuje da tako bude i u ispitivanju više od 20 spornih privatizacija, na koje je ukazala i Evropska komisija.

"Svi slučajevi za koje se dokaže da je bilo zloupotreba će biti procesuirani", istakao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track