VIŠE TUŽILAŠTVO UPUTILO HITAN APEL: Proverite ove podatke pre zaključivanja ugovora, prevare sve učestalije!
Foto: Više javno tužilaštvo

saopštenje

VIŠE TUŽILAŠTVO UPUTILO HITAN APEL: Proverite ove podatke pre zaključivanja ugovora, prevare sve učestalije!

Crna Hronika -

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputilo je apel privrednicima i ostalim subjektima privrednog poslovanja da pre uspostavljanja privredne saradnje i zaključivanja privrednih poslova izvrše sve provere poslovnih partnera preko Agencije za privredne registre i drugih javno dostupnih baza podataka.

Kako se navodi u saopštenju, na ovaj način bi se smanjile na minimum situacije u kojima kasnije ne bi mogli da budu obeštećeni, s obzirom da je kroz praksu ovog Odeljenja primećena ucestalost prevara u privrednom poslovanju, kod kojih se pojavljuje veći broj oštecenih i visoki iznosi odštetnih zahteva.

U prilog tome da je sve učestalije izvršenje ovakvih krivičnih dala, tužilaštvo je istovremeno saopšilo da je danas procesuiran još jedan slučaj krivičnog dela prevare u privrednom poslovanju, u kojem su osumnjičene tri osobe.

Palata pravde, otvaranje
foto: Zorana Jevtić

- Danas je od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saslušana grupa osumnjičenih D.I, N.K. i G.G, zbog osnovane sumnje da su izvršili produženo krivično delo prevare u privrednom poslovanju. Osumnjičenom D.I. je stavljeno na teret da je u svojstvu ovlašćenog lica privrednog društva Pegaz link, zajedno sa osumnjičenima N.K. i G.G., dovodio u zabludu predstavnike oštećenih privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo Pegaz link solventno i da će preuzeta roba biti plaćena po dospelosti, čime su naveli komercijaliste i zaposlene u oštećenim privrednim društvima da im predaju robu, koju su osumnjičeni potom prodavali na crnom tržištu - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Na taj način su, kako se navodi, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara.

Nakon saslušanja, a na predlog zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prema osumnjičenima je određen pritvor.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja