DRAMA: Član Jotkine grupe zario Cunerovom kumu četkicu za zube u vrat, Tocilo i stražari sprečili krvoproliće!
Foto: Ana Paunković, Printscreen/B92, MUP Srbije, Printscreen/Facebook

užas u pritvoru

DRAMA: Član Jotkine grupe zario Cunerovom kumu četkicu za zube u vrat, Tocilo i stražari sprečili krvoproliće!

Crna Hronika -

U pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu odigrala se prava drama kada je pritvorenik Stefan Radulac, kome se sudi kao pripadniku organizovane kriminalne grupe Kruševljanina Zorana Jotića Jotke, navodno napao pritvorenika Miloša Đ. i ubo ga zašiljenom četkicom za zube u vrat, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora upoznatog sa slučajem, incident se dogodio u sredu, 23. marta, tokom redovne šetnje.

Pripremio "oružje"

- Pritvorenici su izvedeni u popodnevnu šetnju, kao i svakog drugog dana. Dok su šetali, Radulac je prišao Milošu Đ. i zabio mu nešto u vrat. Kasnije smo videli da se radi o četkici za zube, koju je prethodno zašiljio, tako da je bila oštra - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je tada nastao haos, a da su napadnutog pritvorenika, koji je navodno kum porodice ubijenog pripadnika zemunskog klana Jovana Guzijana Cunera, spasli stražari i drugi pritvorenici.

U tom trenutku na šetnji su bili i drugi pritvorenici. Među njima navodno i S. B. i Mladen Novaković Tocilo iz Mladenovca, kome se sudi zbog trgovine narkoticima. Oni su prvi skočili da spreče veći sukob i veće povređivanje Miloša Đ. - objašnjava izvor.

Kako dalje kaže, utom su skočili i stražari i sprečili tragičan ishod.

- Stražari su blagovremeno i adekvatno reagovali. Uspeli su da savladaju pomahnitalog pripadnika Jotkine grupe i odvoje ga od Miloša Đ. Ko zna šta bi bilo da nisu uspeli da ih razdvoje - opisuje sagovornik dramu koja se odigrala iza zidina pritvora u Ustaničkoj ulici i napominje da nije sa sigurnošću utvrđeno šta je bio povod za napad.

- Pretpostavlja se da su dvojica pritvorenika imala neke razmirice - kaže on.

Jedno ubistvo priznao

Podsetimo, Stefan Radulac uhapšen je u julu 2019. u Banjaluci zbog sumnje da je u Kruševcu, kao pripadnik Jotkine grupe, počinio ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca i njegovog sina Vojina.

- Zoran Jotić Jotka i još pet članova njegove grupe optuženi su za ubistvo kriminalca Ždrokinca 2018. godine. Motiv ubistva je, kako se navodi u optužnici, bila osveta, pošto je Jotić verovao da je Stanković ubio njegovog nekadašnjeg najboljeg saradnika i prijatelja Gorana Petrovića Petu 2015.

Tužilaštvo navodi da je ubistvo organizovao Jotić, a izvršio optuženi Stefan Radulac, dok su mu drugi članovi grupe u tome pomogli. Radulcu se sudi i za ubistvo Dejanovog sin Vojina, koje se desilo mesec dana pre Dejanovog ubistva. Radulac je priznao Vojinovo ubistvo, ali se brani da je pucao u samoodbrani, dok ubistvo Ždrokinca negira - podseća naš sagovornik.

Uprava

Napisane im disciplinske prijave

l Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) za Kurir su potvrdili da se incident dogodio. - Došlo je do manjeg fizičkog sukoba, koji su odmah sprečili pripadnici Službe za obezbeđenje i razdvojili pritvorenike. Obojici pritvorenika su napisane disciplinske prijave i u skladu sa zakonskom procedurom o ovome je obavešten sud - rekli su iz UIKS.

I oni u Ustaničkoj

Belivuk i Miljković u istoj zgradi

l U pritvoru u Ustaničkoj ulici trenutno se nalaze i Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi da su organizovali kriminalnu grupu koja je počinila najmanje pet brutalnih ubistava, kao i niz drugih krivičnih dela. Oni su uhapšeni 4. februara prošle godine i od tada se nalaze iza rešetaka u Ustaničkoj ulici.

Šta se još dešavalo u kazamatu

Još se pamti Kalinićev pokušaj bekstva

l Ljudi i dalje pamte pokušaj bekstva „zemunca“ Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvora beogradskog Specijalnog suda u februaru 2012. godine. - Oni su testerama isekli rešetke u donjem delu vrata ćelija u koje su bili smešteni, a potom su na dnu hodnika razbili prozor i iskočili kroz njega u zatvorsko dvorište. Pokušaj bekstva snimile su sigurnosne kamere, a na snimku koji traje 40 sekundi vidi se kako se Milovanović i Kalinić provlače kroz otvor na dnu vrata, oblače svoje jakne i kreću ka kraju hodnika. Međutim, stražari su ih primetili u poslednjem trenutku i sprečili bekstvo - podseća naš sagovornik.

Štampano izdanje 28.03.2022.
foto: Kurir

PRAVO JE VREME DA POČNETE DA SREĐUJETE VAŠE CVEĆE I SAKSIJE? DANAS NE PROPUSTITE POKLON UZ KURIR - MINI GRABULJA

Sada kada je proleće na pragu, svi jedva čekamo da uredimo svoje balkone i oplemenimo ih biljkama. U tome će vam pomoći mini baštenski alat.

Ako želite da se bavite uređenjem biljaka u stanu, na balkonu, ovo je idealan proizvod za vas.

grabulja – neophodna da usitnite i poravnate zemlju

Kao rezultat dobićete prelepo cveće koje će ukrašavati vaše balkone.

Naši alati napravljeni su od kombinacije drveta i metala i vrlo su trajni i kvalitetni.

Poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track