Leš muškarca izvađen iz jame

Nova nesreća na vojnom poligonu

Leš muškarca izvađen iz jame

Crna Hronika -
Specijalci SAJ i Gorske službe spasavanja prekjuče izvukli telo Petra M. iz jame duboke 120 metara na Pasuljanskim livadama! Sumnja se da je nesrećni čovek izvršio samoubistvo

ĆUPRIJA - Sablasno!Telo Petra M. (57) iz Ćuprije izvučeno je u četvrtak oko 21 čas iz Mijajlove jame, duboke 120 metara. Prokop u kojem je nađen leš nalazi se u neposrednoj blizini vojnog poligona Pasuljanske livade, gde su sredinom juna poginula dva kadeta Vojne akademije! Iako je istraga u toku, pretpostavlja se da je nesrećni čovek izvršio samoubistvo.Inače, nestanak Petra M. prijavljen je još 20. avgusta uveče, kad je posle svađe s porodicom izašao iz kuće i više se nije vratio.- Punih pet dana smo pretraživali Ćupriju i okolna mesta. Onda nam je porodica pokojnog rekla da je on imao običaj da odlazi do Mijajlove jame kad je uznemiren kako bi se opustio. U četvrtak uveče okupili smo ekipu ljudi i odlučili da se spustimo i pretražimo jamu - kaže naš izvor iz istrage.Kako saznajemo, u akciji izvlačenja tela učestvovalo je ukupno 12 specijalaca SAJ i Gorske službe spasavanja.- U jamu se prvi spustio Dane Medić. Kad je osvetlio prostor oko sebe, video je sklupčano telo nastradalog čoveka. Iako se uznemirio, ostao je dovoljno pribran da mu opipa puls i konstatuje da je čovek mrtav. Posle toga smo jedan po jedan silazili na dno prokopa. Iako je bilo teško i potresno, zajedničkim naporima uspeli smo da izvučemo telo, koje će biti vraćeno porodici - dodaje naš sagovornik.Inače, s vrha prokopa u kojem je nađeno telo Petra M. prostire se pogled na vojni poligon Pasuljanske livade, gde su 18. juna u eksploziji zaostale bombe poginuli kadeti Vojne akademije Filip Milojević (24) i Milina Miletić (23), a sedam njihovih kolega iz klase je povređeno.

U jamu se prvi spustio Dane Medić
U jamu se prvi spustio Dane Medić

Telo nađeno na dubini od 120 metara
Telo nađeno na dubini od 120 metara

Ulaz u jamu duboku 120 metara
Ulaz u jamu duboku 120 metara

Groblje ispod Pasuljanskih livada?Tri smrti u svega nekoliko meseci bile su povod da lokalno stanovništvo Pasuljanske livade proglasi za „crnu tačku“ moravskog kraja.- Po Ćupriji se priča da je nekad ispod Pasuljanskih livada bila masovna grobnica! Čak i pre pogibije kadeta oko vojnog poligona stalno je bio neobično veliki broj uginulih životinja. Lokalci se odavno ježe od tog mesta i zaobilaze ga, jer znaju da tu ništa ne sluti na dobro - kaže jedan Ćupričanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track