OSMA ŽRTVA RUDNIKA "SOKO" IZ TRGOVIŠTA: Branislav je 15 godina radio u jami, ostalo mu je godinu dana do penzije
Foto: ATA images, Facebook, Privatna Arhiva

U Trgovištu Dan žalosti

OSMA ŽRTVA RUDNIKA "SOKO" IZ TRGOVIŠTA: Branislav je 15 godina radio u jami, ostalo mu je godinu dana do penzije

Crna Hronika -

Branislav Zlatanović (65) iz Trgovišta jedan je od osam rudara koji su juče nastradali u rudniku "Soko, a stanovnici ovog mesta otkrili su za Kurir kakav je bio njihov komšija.

Trgovište
Trgovištefoto: T. S.

- Ovo je malo mesto mi se svi znamo tu smo blizu smo, trebalo je da izađe u penziju za godinu dana. Miran tih čovek, radan ima suprugu i dve odrasle ćerke. Mi u tom rudniku iz Radovnice i Trgovišta imamo oko 50 rudara. Čuo sam rano ujutru u petak na vestima za tragediju. Družili smo se porodično. Strašno još ne mogu da poverujem - priča za Kurir prijatelj nastradalog rudara.

- Bio je skroman čovek miran tih nažalost desilo se, sudbina. Branislav je 15 godina u rudniku. Nikad se nije bojao i plašio rada u rudniku i rizika zbog posla u jami. Znali smo se, ponekad seli i popili sok zajedno, većinom, je bio na poslu kad je tu onda je sa porodicom kod kuće, povučen je bio - navodi sagovornik Kurira.

- Izjavili smo saučešće porodici. Velika tragedija koja je potresla Trgovište i celu Srbiju - navodi meštanin Trgovišta. Branislav je ranije radio u Trgovištu u pogonima tekstila i nameštaja. Onda je zaposlenje pronašao u rudniku. Zbog posla otišao je iz Trgovišta, ali je dolazio često zbog porodice - navodi izvor Kurira.

- Povodom nesreće u rudniku ''Soko'' kod Soko Banje zbog nastradalih radnika proglašava se Dan žalosti na teritoriji opštine Trgovište u subotu, 02.04.2022.godine. Među nastradalima je i naš meštanin opštine Trgovište iz sela Radovnica Branislav Zlatanović.

Predsednica opštine Trgovište Miljana Stojanović Zlatković izjavila je ''da je duboko potresla vest o nastradalim rudarima i izražava najdublje saučešće porodicama svih nastradalih, predsednica je takođe izjavila da će se lokalna samouprava opštine Trgovište maksimalno angažovati i pomoći porodici nastradalog rudara Branislava Zlatanovića '', prenosi portal trgovište.rs.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track