ŠKALJARAC OSUĐEN NA 6 GODINA ZBOG KOKAINA: Predrag zvani Marko će morati da plati i 15 miliona evra!
Foto: Printscreen YT

kažnjen u Španiji

ŠKALJARAC OSUĐEN NA 6 GODINA ZBOG KOKAINA: Predrag zvani Marko će morati da plati i 15 miliona evra!

Crna Hronika -

Predrag Vujošević (48), zvani Marko Crnogorac, kog su sve svetske policije označile kao glavnog šefa bande "Pink pantera" osuđen je pred sudom u Španiji na šest godina zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 15 miliona evra zbog šverca 408 kilograma kokaina.

Kako prenose španski mediji, Vujošević je osuđen zajedno sa još trojicom pripadnika "škaljarskog klana". Da podsetimo, u avgustu prošle godine Vujošević je uhapšen u akciji "Kobi fantom" u Španiji na Kanarskim Ostrvima. Kada je policiija upala u vilu on je iskočio kroz proizor, ali je ipak uhapšen. Tada je španska policija pronašla 408 kilograma kokaina, čija je vrednost procenjena na 14,4 miliona evra, kao i pola miliona evra u gotovini.

droga, Predrag Vujošević, hapšenje
foto: Printscreen YT

- Dvojica su dobila po šest godina i četri meseca zatvora, a treći šest godina i mesec dana. Njih, takođe, nije zaobišla ni novčana kazna, pa će morati da plate 15 miliona evra. Oni su oslobođeni optužbi za udruživanje u kriminalni klan - navode španski mediji i podseća kako je policija motrila na ovu grupu još od novembra 2020. godine.

zaplena vrednog kokaina
zaplena vrednog kokainafoto: Printscreen YT

- Grupa se nastanila na Kanarima u oktobru 2020. i iznajmili su više luksuznih vozila kako bi izbegli bilo kakav nadzor. Bili su pod prismotrom od novembra 2020. kada su u dva naleta pokušali da operu više od 400.000 evra.

španska policija upada u vilu
španska policija upada u vilufoto: Printscreen YT

Počeci

Vujošević osnivač "Pink pantera"

Predraga Vujoševića svetske policije su označile kao glavnog šefa "Pink pantera", koji osmišljava pljačke i vrbuje kradljivce za razbojništva.

pink panter
pink panterfoto: Ilustracija

Inače, "Pink panteri" su dobili to ime upravo zbog ekipe koju je predvodio Vujošević prilikom pljačke juvelirnice "Graf " u Londonu. On je sa svojom bandom 20. maja 2002. godine opljačkao juvelirnicu "Graf " u Londonu i odneo dijamante vredne vrtoglavih 27 miliona evra. Tada su inspektori "Skotland jarda" uspeli da uhapse jednog Vujoševićevog saučesnika. Kod njega je pronađen dijamant vredan šest miliona evra, koji je bio sakriven u kutiji za kremu, baš kao u kultnom filmu "Pink panter".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja