U NEMAČKOJ DOLIJAO SRBIN SA VIŠE IDENTITETA: Imao srpska i hrvatska dokumenta sa različitim imenima, pa završio u pritvoru!
Foto: Profimedia

preti mu zatvor

U NEMAČKOJ DOLIJAO SRBIN SA VIŠE IDENTITETA: Imao srpska i hrvatska dokumenta sa različitim imenima, pa završio u pritvoru!

Crna Hronika -

Srpski državljanin (33) uhapšen je u sredu uveče u Nemačkoj, pošto mu je federalna policija, nakon kontrole, pronašla nekoliko ličnih dokumenata sa različitim podacima.

Naime, na autobuskom stajalištu policija je legitimisala Srbina kod kog su tom prilikom pronašli hrvatski pasoš, srpsku vozačku dozvolu i ličnu kartu.

- U toku legitimacije, muškarac je policiji predao hrvatski pasoš, ali su oni odmah posumnjali u verodostojnost dokumenta. U njegovoj torbi pronađen je niz drugi dokumenata, a podaci u njima bili su različiti, a pored svih ostalih pronađena je i zdravstvena knjižica i pasoš Republike Srbije koja je takođe sadržala različite podatke u odnosu na ostala - prenose nemački mediji.

Daljom istragom utvrđeno je da su uvid u lažna dokumenta imale i vlasti u Majncu i Frankfurtu na Majni, a pored toga postoji i nalog za hapšenje od strane javnog tužilaštva u Štutgartu zbog pribavljanja lažnih službenih legitimacija, uz zamenu zatvorske kazne od 90 dana ili uz plaćanje 900 evra, plus troškovi postupka.

Srpski državljanin će odgovarati nemačkim vlastima zbog pribaljanja lažnih službenih legitimacija, falsifikovanja dokumenata i lažnog overavanja, a pored svega vlasi u Drezdenu pokrenule su i istražni postupak zbog višemesečnog neovlašćenog boravka u zemlji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track