00:23

Veliki požar na Voždovcu odneo jedan život: Pronađeno ugljenisano telo, povređena devojka

voždovac

NEMA KO TU NIJE DOLAZIO, ŽIVELI SMO U STRAHU: Komšije iz zgrade u kojoj je sinoć izgoreo stan OTKRILE UŽASAVAJUĆE DETALJE

Crna Hronika -

Stan u beogradskom naselju Braće Jerković na opštini Voždovac u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića u kom je noćas izbio požar, u kom je stradao muškarac Predrag K., prema rečima komšija, bio je stan strave i užasa.

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

Kako komšije navode Predrag se doselio u stan u potkrovlju nakon što je preminuo njegov brat Ljuba K, inače vlasnik stana. Od tada počinju problemi za stanare ove zgrade na Voždovcu.

Kod Predraga su se godinama skupljali prosjaci i beskućnici koji su pravili probleme. Komšije su više puta obaveštavale policiju o tome. Predrag je pokušao da ih se reši, međutim od tog trenutka su počele pretnje, pa su mu jednom prilikom razvalili ulazna vrata.

- Na tom stanu nije bilo vrata, čovek je živeo u otvorenom stanu koji je bio ruiniran. Nije plaćao struju, pa mu je bila ugašena. Palio je sveće da bi imao svetla, koristio je one male rešoe na plin kako bi skuvao kafu ili nešto drugo. Mnogo je pio i dovlačio je kojekakve ljude u taj stan. Tu su se okupljali pijanci - ispričao je jedan od komšija, piše Informer.

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

Komšije su ispričale za Kurir da je požar izazvala sveća.

- Sinoć su se okupili u stanu i pili. S obzirom da je u stanu isključena struja, bile su zapaljene sveće. U jednom trenutku je izbio požar i tada su svi okupljeni istrčali iz stana, osim Predraga koji je natradao u požaru - tvrde komšije.

Stanari zgrade požalili su se i na česte provale beskućnika u njihove stanove i ističu da su konstantno živeli u strahu.

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

- Jednom prilikom sam čula šuškanje u stanu i ugledala nepoznatu osobu kako pretura po stvarima, krao je cipele i stvari iz moje torbe - priča jedna stanarka zgrade na Voždovcu.

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

Komšija koji živi u stanu ispod rekao je za Kurir da je on prvi ušao u stan nakon požara i zatekao potpuno ugljenisano telo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja