00:43

Pali u Hrvatskoj zbog veze sa Šarićem: Akcija hapšenja osumnjičenih za šverc droge

POHVATANE DVE GRUPE KRIMOSA

POGLEDAJTE HAPŠENJE KRIMINALACA POVEZANIH SA ŠARIĆEM: Ovako su ih hrvatski specijalaci pohvatali u gaćama! VIDEO, FOTO

Crna Hronika -

Hrvatski Uskok je pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana koje sumnjiči za šverc više stotina kilograma kokaina, preprodaju oružja i krijumčarenje stranaca, a prvoosumnjičenog Petra Ćosića (51) i za ubistvo Milana Milovca (47) koji je sarađivao sa danas privedenim beogradskim narko-bosom Darkom Šarićem, piše Jutarnji list.

Hrvatska Policija, Hapšenje
foto: Printscreen/Twitter/mup rh

Tužilaštvo u Hrvatskoj je, posle vesti da je danas u Beogradu priveden Darko Šarić, ne navodeći identitete osumnjičenih, saopštilo da je pokrenulo istragu protiv dve grupe na osnovu krivične prijave Pnuskok i rezultata dobijenih putem međunarodne pravne saradnje s više država, ali i Evropolom i Juridžastom.

Uskok je saopštio da se prva grupa krijumčara sastojala od 10 članova starosti između 36 i 63 godine, dok su drugu grupu činila četiri člana starosti između 29 i 41 godine starosti.

Prema pisanju medija, desetočlano zločinačko udruženje je vodio Petar Ćosić zvan Šarac koji je 2011. uhvaćen u akciji "Dogma" zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine. Ćosić je, prema sumnjama Uskoka, od novembra 2019. do 12. aprila 2022., povezao ostale osumnjičene i više drugih osoba u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina.

Tužilaštvo je preciziralo da je Ćosić nabavljao kokain, nadzirao njegov transport i iskrcavanje, odobravao njegovu prodaju i cenu prodaje, kao i način isplate, a organizovao je i izvlačenje kokaina iz kontejnera dopremljenih u Hrvatsku, dok su ostali članovi desetočlane grupe finansirali ukrcaj kokaina, nadzirali transport, isplaćivali saučesnike i preuzimali drogu u Luci Ploče koju su potom rasprodavali.

Hrvatska Policija, Hapšenje
foto: Printscreen/Twitter/mup rh

Na taj način je desetočlana skupina prokrijumčarila najmanje 609 kilograma kokaina kog su preprodali u vrednosti većoj od 17 miliona evra, naglasio je Uskok, prenosi Jutarnji list.

U toj grupi je bio i Milan Milovac zvani Cigla, koji je u međuvremenu likvidiran u Ekvadoru, a kako se sumnja koju je organizovao Ćosić, a koji je bio nezadovoljan Milovcem i njegovom nemogućnošću da ostvari kontakat s dobavljačima droge iz Ekvadora i Kolumbije, kao i odnosnom prema Ćosićevoj grupi.

Da podsetimo Darko Šarić, uhapšen je danas u svojoj luksuznoj vili na Dedinju u kojoj se nalazio u kućnom pritvoru, nakon što je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u kome je proveo sedam godina.

Šarić je u trenutku hapšenja bio sa suprugom Lanom i obezbeđenjem i nije opirao. Ponašao se sasvim normalno i nije pravio nikakve probleme. Šariću su stavljene lisice na ruke i on je mirno pratio pretres. Oko 18.30 Šarić je izveden iz vile, a kolona policijskih vozila pod rotacijom i sirenama sprovela je Šarića u SBPOK.

Hrvatska Policija, Hapšenje
foto: Printscreen/Twitter/mup rh

U velikoj međunarodnoj akciji Europola i Jurodžasta, u kojoj učestvuju i naša policija i tužilaštvo, osim Šarića, privedeni su i njegov advokat Dejan Lazarević. Na spisku za hapšenje bili su i i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, ali su oni uspeli da pobegnu.

Kurir.rs/Jutarnji list

bonus video:

01:46

Darko Šarić izveden iz vile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track