"KONSILJERE MAFIJE" Ko je uhapšeni advokat Dejan Lazarević, koji brani Velju Nevolju i Darka Šarića, ali i Zvicera!
Foto: Stefan Stojanović, Zorana Jevtić, Ana Paunković

više od običnog branioca

"KONSILJERE MAFIJE" Ko je uhapšeni advokat Dejan Lazarević, koji brani Velju Nevolju i Darka Šarića, ali i Zvicera!

Crna Hronika -

Lazarević zastupa i druge osumnjičene za najteža krivična dela. Na listi njegovih klijenata je i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji je u bekstvu od prošle godine

Advokat Dejan Lazarević, koji je danas uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, pored Darka Šarića branilac je i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i još nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe.

Pred sudovima je zastupao i Dejana Stojanovića Keku. Poslednji put u žiži javnosti se, kako prenosi Blic, našao kao „konsiljere mafije“, jer je navodno presretnuta njegova komunikacija u kojoj daje sugestije i prenosi poruke tokom pripreme odbrane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o tome koga bi trebalo da optuže tokom svojih izlaganja.

Pored samih vođa klana, Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Lazarević zastupa i druge osumnjičene za najteža krivična dela. Na listi njegovih klijenata je i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji je u bekstvu od prošle godine. Smatra se da je Zvicer bio direktno nadređen Velji Nevolji i Marku Miljkoviću, piše Blic.

Pozovi L da bi poslao poruku

Godinama unazad se pričalo da je Lazarević više od običnog branioca. Da se radi o "konsiljereu", osobi koja savetuje ključne ljude u piramidi osumnjičenih za organizovani kriminal, ali i da je zadužen za održavanje komunikacije između osoba na različitim nivoima u toj piramidi.

Darko Šarić, policija, Hapšenje, Privodjenje
foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

Kako "Blic" saznaje, Lazarević je sada osumnjičen da je bio zadužen za prenošenje poruka i održvanje lanca komunikacije između osumnjičenih za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi. Dalji tok krivičnog postupka bi trebalo da pokaže da li se i koliko njegovo ime pominje u presretnutim telefonskim porukama i pozivima koji su doveli do ove međunarodne policijske akcije i novog hapšenja Darka Šarića.

Uprkos svim ovim optužbama, u prošlosti protiv Lazarevića nije bilo zvaničnih postupaka, niti dokaza - sve do pre dva meseca. Tada je pominjan u toku istrage zbog unošenja telefona u Centralni zatvor koji je završio kod Marka Miljkovića, zvanog Mesar. Protiv Lazarevića se takođe vodila i istraga zbog podstrekivanja na lažna prijavljivanja i iznošenja lažnih navoda u medijima.

Krvavi novac u kući u Lisičijem potoku

Istraga protiv klana Velje Nevolje dovela je Lazarevića još nekoliko puta u žižu javnosti, pogotovo posle saslušanja svedoka okrivljenog u postupku protiv klana Velje Nevolje.

Darko Šarić, Hapšenje, SBPOK
foto: Nenad Kostić

Pritom je Lazarević praktično označen kao spona između Šarića i Velje Nevolje, jer je svedok Bojan Hrvatin ispričao da je upravo Lazarević dao Šarićevu kuću na korišćenje klanu Velje Nevolje.

Hrvatin je izjavio da je u zatvoru upoznao Miloša Budimira, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom. S njima je najpre krenuo da diluje drogu, a potom je upoznao Miljkovića i Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković posle ubistva vođe Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, njegov automobil prodali na Kosovu. Hrvatin je deo novca za likvidaciju preuzeo u kući u Lisičijem potoku, kod Belog dvora.

- U kući koju su koristili Veljko i Marko, a koju im je dao na korišćenje advokat Dejan Lazarević, a koja je vlasništvo Darka Šarića - kazao je Hrvatin.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:08

Darko Šarić pod pratnjom stigao u Specijalni sud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track