POLICIJA NAPRAVILA SAČEKUŠU NA CENTRALNOM GROBLJU: Evo kako je pao domišljati diler s Voždovca
ilustracija, Foto: MUP Srbije

originalno

POLICIJA NAPRAVILA SAČEKUŠU NA CENTRALNOM GROBLJU: Evo kako je pao domišljati diler s Voždovca

Crna Hronika -

Inspektori iz beogradske opštine Voždovac uhapsili su prošle srede mlađeg narko-dilera koji je narkomanima prodavao paketiće heroina na Centralnom groblju!

Domišljati diler je uvek u večernjim satima sačekivao mušterije kod ograde groblja i doturao im drogu, nakon čega bi nestajao u mraku, šunjajući se među nadgrobnim spomenicima. Inspektori su zato morali i sami da mu naprave "sačekušu" među nadgrobnim spomenicima kako bi ga uhvatili na delu!

Još neko kopa...

Izvor iz istrage otkriva da je osumnjičeni diler duže vreme koristio Centralno groblje kao štek za drogu i kao "bazu" za prodaju heroina.

- Kada padne veče, preskočio bi ogradu groblja i dolazio do šteka, gde je krio drogu, kod jedne grobnice. Tu bi se krio i čekao poziv mušterije, a onda bi se našli kod ograde, na neosvetljenom delu groblja, gde bi razmenili drogu i pare - kaže sagovornik Informera.

Da se nešto čudno dešava oko groblja, primetili su stanari okolnih zgrada.

- Stanari su pozvali policiju i ispričali da se neki sumnjivi mladići muvaju pored ograde groblja. Pomislili su da neko hoće da oskrnavi grobove ili da je neka sekta u pitanju, niko nije ni slutio da je reč o preprodaji droge. Jedna patrola policije je odmah otišla da obiđe groblje, ali policajci tada nisu primetili ništa sumnjivo. Međutim, stizale su nove prijave, pa se istraga intenzivirala - napominje izvor.

Groblje se noću zaključava

Sagovornik ističe da se kapije na Centralnom groblju noću zaključavaju i da groblje ima obezbeđenje, ali je kompleks veliki i nemoguće je sprečiti nezvane "goste". - Groblje je ogromno i većinom neosvetljeno, pa na kraju i ne čudi što je nekom dileru palo na pamet da se tamo krije. Srećom, dojava stanara je urodila plodom i on je uhapšen.

Prema njegovim rečima, nekoliko inspektora se prošle srede, u večernjim satima, rasporedilo po Centralnom groblju nakon zatvaranja kako bi utvrdili šta se dešava.

- Policajci su se sakrili iza spomenika i krišom posmatrali da li će neko ući na groblje. U jednom trenutku spazili su mladića kako preskače ogradu, pa prilazi jednom grobnom mestu i počinje nešto da traži. Nakon toga mladić je otrčao do ograde groblja, gde mu je prišao drugi mladić. Tad su ih zaskočili inspektori i obojicu uhvatili prilikom primopredaje droge - kaže izvor.

Nije očekivao

Naš sagovornik ističe da su brzina delovanja i faktor iznenađenja ključni u ovakvim akcijama hapšenja dilera.

- Dešavalo se da diler, kad primeti policajca da mu prilazi, odmah proguta paketić s drogom, zato dileri često nose flašicu vode sa sobom. U slučaju dilera sa Centralnog groblja, inspektori su delovali munjevito, nije stigao ni da mrdne od šoka. Mislio je da je na groblju siguran i da ga tamo niko neće tražiti usred noći - kazao je izvor.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja