06:39

DARKO ŠARIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI! Advokat Ninić smatra da narko-bosu preti DOŽIVOTNA ROBIJA

specijalni sud

DARKO ŠARIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI! Advokat Ninić smatra da narko-bosu preti DOŽIVOTNA ROBIJA

Crna Hronika -

Advokat Ivan Ninić istakao je da postoji mogućnost da Darku Šariću preti i doživotna kazna, ukoliko sud dokaže njegovu krivicu.

- Ovo će biti treći postupak protiv Darka Šariča i njegove grupe koji se pokreće u Begoradu. Prvi se odnosio, takođe, na šverc kokaina i u tom postpuku je bio osuđen prvo na dvadeset, a potom i na petnaest godina zatvora. Postupak je ponovljen i sada se praktično čeka treća presuda. I imamo još jedan postupak, vezan za pranje više od 20.000.000 evra za koji tužilaštvo tvrdi da potiče od šverca kokaina. Kao grom iz vedra neba je došala vest da je Darko Šarić ponovo uhapšen i na teret mu se stavljaju ozbiljna dela, čak i teško ubistvo - kaže Ninić u jutarnjem programu Kurir televizije i dodaje:

Ivan Ninić
foto: Kurir televizija

- Ovo su zaista ozbiljna dela. Izgleda da je ta grupa već neko vreme bila pod prismotrom, jer je već u oktobru 2020. godina došlo do dešifrovanja skaj podataka i sve države su dobile te podatke iz baze Skaja, od vlasti Francuske, Evropola i Evrodžasta. Očiledno se u tom periodu vodila ozbiljna preistražna radnja i prikupljanja dokaza, jer treba napraviti čvrstu vezu između komunikacije putem Skaja i izvršenih krivičnih dela. Ozbiljne zatvorske kazne su zaprećene ukoliko se dokaže da je izvršeno delo teškog ubistva, a da je ono izvršeno nakon 2019. godine, Darku Šariču preti doživotna robija - navodi advokat Ninić.

On je istakao da se Darko Šarić nalazi u izuzetno nepovoljnom položaju, te da je sebe doveo u bezizlaznu situaciju.

Darko Šarić, Specijalni Sud
foto: Uroš Arsić/Mondo

- Ne možemo sada prejudicirati tu odluku, ali je zaista u jednom nepovoljnom položaju, imajući u vidu da on još uvek nema pravosnažnu presudu u dva postupka, a već je otvoren treći. I praktično sam sebe je doveo u jednu bezizlaznu situaciju. Međutim, vidimo da ova grupa prevazilazi granice Srbije i da je tu reč i jednom regionalnom kartelu, koji je imao jedan transnacionalni karakter. Najbitnije u ovom postupku je da se vidi šta je zaista tačno i da se vidi kakvim dokazima raspolaže naše tužilaštvo i na kraju kako će se braniti Šarić i ono što je netipično je da je tu i kolega (advokat Dejan) Lazarević - naveo je Ninić i dodao:

- Retko se viđa ova situacija, da jedan advokat brani dva najaktuelnija predmeta u našem sudskom sistemu (predmet Darka Šarića i klana Veljka Belivuka). Sigurno postoji više advokata, koji se nisu pojavljivali u javnost, koji poznaju predmet i specifičnosti predmeta i koji mogu da se angažuju u samom postupku. Kolega Lazarević se ne može braniti sam, on mora imati advokata u ovom istražnom postupku - ističe Ninić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:20

Advokat Ivan Simić o slučaju Darko Šarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja