AKCIJA "KOBRA" U AUSTRIJI: Srbin bežao od policije, vatrogasci ga spasavali sa balkona!
Foto: EPA

Haos u beču

AKCIJA "KOBRA" U AUSTRIJI: Srbin bežao od policije, vatrogasci ga spasavali sa balkona!

Crna Hronika -

Dvojica muškaraca, od kojih je jedan srpksi državljanin, povređeni su prilikom hapšenja u policijskoj akciji "Kobra", koju je sprovela austrijska policija kako bi pronašla napadače na jednu stariju ženu.

Policija je upala u zgradu u predgrađu Beča u petak popodne, a dvojica muškaraca koji su se našli u stanu na drugom sprat odmah su pokušali beg skočivši sa terase, ali su završili na terasi stana ispod, prenosi austrijski Kurir.

- Vatrogasna služba prvo je morala da sprovede akciju spašavanja povređenih muškaraca, koji su ostali na balkonu stana ispod, da bi ih kasnije predala policajcima - prenose austrijski mediji.

Njih dvojica nisu mogli da budu spašeni nosilima, već je morala da se angažuje i korpa kojom su spuštani sa terase, ali na svu sreću nisu teže povređeni.

Za Srbinom (24) već ranije je raspisana poternica, dok se preotiv njegovog saputnika ne vodi nikakva istraga.

- Za srpskim državljaninom postoji nalog za hapšenje zbog više krivičnih dela, on je bio bez prebivališa, ali su detektivi uspeli da saznaju gde se nalazi. On je nakon ukazane pomoći u lokalnoj bolnici uhapšen - saopšteno je iz austrijske policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track