ADVOKAT PRED SPECIJALNIM SUDOM: Dokazali smo da Darko Šarić nije koristio nadimke Zoki i Drug, EVO ŠTA JE REKAO O "SPECIJALIMA"
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

Tvrdnje branjenika

ADVOKAT PRED SPECIJALNIM SUDOM: Dokazali smo da Darko Šarić nije koristio nadimke Zoki i Drug, EVO ŠTA JE REKAO O "SPECIJALIMA"

Crna Hronika -

Danilo Šarić, branilac Darka Šarića, zatražio je danas od veća Apelacionog suda da njegovog klijenta oslobodi optužbi za šverc 5,7 tona kokaina tvrdeći da tokom postupka koji se vodi od 2009. nije izveden ni jedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa trgovinom droge iz Južne Amerike u Evropu.

- Optužnica u odnosu na Darka Šarića je prazna, nema dokaza. Čuli ste i sami, tužilac ga gotovo nije ni pomenuo u završnoj reči. Na kraju mogu da kažem da nije imao fer i pošteno suđenje - rekao je advokat Danilo Šarić.

Advokat je naveo da se punih 13 godina koliko traje ovaj postupak krše njegova prava i pretpostavka nevinosti. On je naveo da smatra da Darko Šarić ne može da bude osuđen kao organizator kriminalne grupe, kako mu je stavljeno na teret, jer za to ne postoje dokazi.

- Nema opisa radnje, smatram da na ovom nivou mogu da budu rešene sve dileme koje traju ovih 13 godina. Sama suština ovog postupka je da Darko Šarić ne može biti oglašen krivim za ono što mu se stavlja na teret - rekao je advokat Danilo Šarić, navodeći i da njegov klijent 13 godina trpi medijski linč.

- U odnosu na Darka Šarića, postupak obiluje nezakonitostima i povredama krivičnog postupka. Imali ste priliku da ispitate i svedoke saradnike Nebojšu Joksovića i Draška Vukovića, o iskazu Radana Adamovića je izlišno i govoriti.

Nebojša Joksović, svima je jasno, nije mogao da dobije status svedoka saradnika, a kamoli da ga zadrži. Njihovi iskazi su tokom 13 godina izgubili kredibilitet, on je potpuno urušen, uhvaćeni su u laži a svoje iskaze su menjali - naveo je branilac Darka Šarića pred sudom.

Analizirajući dokaze on je naveo i da su oni menjani i prilagođavani, a kao primer uzeo je i šifrovanu komunikaciju i nadimke koje su optuženi, prema optužnici, koristili.

- Kada smo dokazali da Darko Šarić u komunikaciji nije bio Zoki, dodeljen mu je nadimak Drug, ali ni tu tezu tužilaštvo nije uspelo da dokaže. Dokazano je da nije koristio šifarnike, da nije razmenjivao poruke sa drugim optuženima - dodao je Danilo Šarić i naveo da je dokazano da Darko Šarić nije koristio takozvane telefone "specijale".

(Kurir.rs)

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja