KRALJ ŠUTA IZ JAJINACA OSTAJE BEZ IMOVINE? TUŽILAŠTVO TRAŽI: Oduzeti 12 nekretnina, 6 lux automobila i milionski račun u banci
Foto: Republika, Printscreen/Instagram

PRIVREMENO ODUZIMANJE

KRALJ ŠUTA IZ JAJINACA OSTAJE BEZ IMOVINE? TUŽILAŠTVO TRAŽI: Oduzeti 12 nekretnina, 6 lux automobila i milionski račun u banci

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nakon sprovedene finansijske istrage, u skladu za Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu zahtev za privremeno oduzimanje imovine od osumnjičenog Vojkana Krstića.

Zahtevom je predloženo da sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu donese rešenje o privremenom oduzimanju imovine od Krstića i sa njim povezanih trećih lica i to:

- 12 nepokretnosti među kojima su poljoprivredna zemljišta u Beogradu i okolini, stan u Beogradu i stambeni objekat takođe u Beogradu

- 6 luksuznih automobila, motocikl i tri priključna vozila

- 1,46 miliona dinara s računa u banci

1 / 10 Foto: Nemanja Nikolić

Tužilaštvo ukazuje da je iz izveštaja Jedinice za finansijske istrage MUP-a Srbije i celokupnih spisa predmeta utvrđeno postojanje očigledne nesrazmere između zakonitih prihoda i rashoda okrivljenog iz čega dalje proizilazi osnovana sumnja da su pokretne i nepokretne stvari koje su predložene za privremeno oduzimanje stečene izvršenjem krivičnog dela od strane okrivljenog Vojkana Krstića.

Takođe, postoji bojazan da bi okrivljeni mogao otuđiti navedenu pokretnu i nepokretnu imovinu kao i da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo onemogućeno.

Protiv Krstića je u toku sprovođenje istrage zbog tri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i jednog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica u produženom trajanju.

On se sumnjici da je kao vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznosu pribavio protivpravnu imovinsku korist, na ime uvećanih iznosa za usluge odnošenja smeća i šuta s teritorija ovih opština.

Kurir.rs/J.S.

Bonus video:

00:30

Ubistvo u centru Obrenovca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track