00:20

NESREĆA KOD SUBOTICE: Konstrukcija vagona pala sa krana na radnika, mladić (27) preminuo u bolnici

tragedija

NESREĆA KOD SUBOTICE: Konstrukcija vagona pala sa krana na radnika, mladić (27) preminuo u bolnici

Crna Hronika -

Noćašnja nesreća u pogonu fabrike vagona Tatravagonka-Bratstvo, na Bikovačkom putu u Subotici, završila se tragično, smrću mladog čoveka, radnika Z.B. (27).

Nesreća se dogodila oko 1 sat i 40 minuta, kada je s krana pala konstrukcija vagona , a kranom je rukovao nesrećni čovek, kada se na

Radniku je odmah pružena lekarska hitna pomoć, koja ga je sa mesta nesreće odvezla u bolnicu, ali nije bilo spasa, veoma brzo nakon više pokušaja reanimacije je preminuuo.

Policija je potvrdila da se nesreća dogodila, a na licu mesta su bili i iz zamenik OJT Subotica, te je nakon uviđaja dat nalog da se zradi obdukciju tela nesrećnog mladića na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

U noćašnjoj nesreći, sa krana je, kako saznajemo nezvanično, pala konstrukcija vagona, u pogonu, na postolje za merdevine, na kojima je radnik stajao. Tada je, kako saznajemo, došlo do pucanja daske sa koje radnik pao, a konstrukcija je pala na njega, te mu nije bilo spasa.

Istraga je u toku, kako je potvrđeno, a nakon završetka znaće se kako je tačno došlo do nesreće i šta je prouzrokovalo.

Kako saznajemo od radnika iz fabrike, u ovakvim poslovima je najvažnije da li je kvalifikovan radnik za te poslove. U fabrici niko nije podigao slušalicu, pa nema zvaničnih informacija rukovodstva. Upućeni radnici kažu, da je posao u trećoj smeni najteži, jer je za mnoge poslove potrebna posebna obuka.

- Ako nije prošao takvu obuku, takav radnik nije dovoljno osposobljen za te poslove. Oprema HTZ je od najvećeg značaja, jer konstrukcija mora na visini da se kreće, i za svaki takav posao je potreban poseban nalog nadležnog rukovodstva, kada se konstrukcija vagona prebacuje iz jedne hale u drugu, objašnjava za Kurir jedan od zaposlenih radnika u fabrici i dodaje da su se već desile nesreće, zbog sličnih problema.

Šta je uzrok nesreće, potvrdiće istraga.

(Kurir.rs/N.H.)

Bonus video:

00:27

DANILO (17) PREMINUO U BOLNICI U NIŠU: Novi detalji nesreće uoči prvomajskog uranka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track