BANDA SRBA I ALBANACA UHAPŠENA U ŠPANIJI Uzgajali marihunanu u planinskim brvnarama RADNIKE NA PLANTAŽI DRŽALI KAO ROBOVE
Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

akcija policije

BANDA SRBA I ALBANACA UHAPŠENA U ŠPANIJI Uzgajali marihunanu u planinskim brvnarama RADNIKE NA PLANTAŽI DRŽALI KAO ROBOVE

Crna Hronika -

Španska policija je uhapsila devet članova kriminalne grupe čiji su članovi albanske i srpske nacionalnosti.

Osumnjičeni su masovno uzgajali kanabis u planinskim brvnarama koje su iznajmljivali u provinciji Valensiji. Vođe bande, dvojica albanskih kriminalaca, "porobili" su uzgajivače marihuane, koji su morali da spavaju u kolibama da bi nadgledali plantaže i jedva da su napuštali parcele.

Sedam od devet osoba uhapšenih u operaciji otišlo je u zatvor prošle subote.

- Policija je zaplenila skoro 4.000 biljaka marihuane u različitim fazama rasta, sušare za pupoljke, 25.000 evra u gotovini, lampe, reflektore, ovlaživače, transformatore, ventilatore, mašinu za brojanje računa i raznu dokumentaciju kao što su pasoši i kreditne kartice - navodi se u izveštajima.

Među sedam zatvorenih su i dvojica vođa bande.

Vođe bande su u gotovini i unapred uplatile iznose koje su dogovorili sa vlasnicima brvnara za kirije. Takođe su izvršili nekoliko nelegalnih priključivanja svetla kako bi uštedeli struju u kućama koje su imale više priključenih uređaja.

Policija nastavlja sa istragom kako bi identifikovala druge moguće članove ove bande.

- Privedeni se terete za krivična dela protiv javnog zdravlja, pripadnost kriminalnoj grupi i prevaru sa električnom energijom - navodi se u pravnim izvorima.

Operacija protiv droge je takođe rezultirala zaplenom skoro 4.000 biljaka marihuane i velikog broja uređaja koje su trgovci koristili da bi ubrzali uzgoj.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja