09:28

PERENČEVIĆ LIKVIDIRAN IZ OSVETE? Rat između kriminalnih klanova pokrenuo tektonske promene! Ninić: PUŠKARAJU SE NA SVIM NIVOIMA

banjica

PERENČEVIĆ LIKVIDIRAN IZ OSVETE? Rat između kriminalnih klanova pokrenuo tektonske promene! Ninić: PUŠKARAJU SE NA SVIM NIVOIMA

Crna Hronika -

U ponedeljak je likvidiran Luka Perenčević (28), a tužilaštvo je dalo nalog da se uzmu na obradu dva vozila koja su bila pored improvizovane teretane gde je mladić i ubijen na Banjici

Advokat Ivan Ninić govorio je o likvidaciji Perenčevića istakavši da je sukob škaljaraca i kavčana izazvao puškaranje na svim nivoima.

Poznati advokat naveo je da postoji mogućnost da je ubistvo Perenačevića izvedeno iz osvete.

- Ovo može biti jedno od ubistava koje dolazi iz osvete, ali treba imati u vidu da je u pitanju lice iz kriminogene sredine i samim tim prema tvrdnjama policije i komšija likvidirani mladić je i od ranije bio poznat nadležnim organima, a posledice su trgovina narkoticima i drugim predmetima - kaže Ninić i dodaje:

Ivan Ninić
foto: Kurir televizija

- Mi 30 godina kontinuirano pričamo o kriminalnim klanovima. U Beogradu se sva ubistva vezuju za navijačke grupe. To su mladi ljudi. Nekada se znalo ko se bavio kriminalom, danas smo u situaciji da svaka ulica, svaki kvart ima nekog kriminalca i lice koje je problematično. Sve dok ne nastupi neki smrtni slučaj mi ne možemo govoriti više o tome. Službe bezbednosti imaju mapiran svaki deo grada, ali su dokazi problem - kaže Ninić.

Akrivirana je operacija "Vihor", a Ninić kaže da se sam kod i nazivi daju u zavisnosti od akcije.

- Postoji metodologija u policiji kako se određuje kod i akcija. To podrazumeva i pravljenje jednog prstena oko mesta zločina. Beogradska policija mora da uradi jeste "Sablja 2". Treba nam jedan popis svih kriminalnih lica u svakom kvartu, a onda da policija nenajvaljeno upadne i pohapsi sve one za koje dokazi postoje. Ovo što vidimo su ubistva usred bela dana kada može da nastrada i neko od slučajnih prolaznika ili dete. Ovo su takvi zločini koji uznemiruju duboko javnost. Ovakvim aktivnostima se mora stati na put - kaže Ninić.

Banjica postaje sinonim za kriminalne radnje istakao je Ninić.

Ivan Ninić
foto: Kurir televizija

- Zatupam porodicu Aleksandra Halabrina, koji je nestao 2020. godine u martu, a dva meseca kasnije pronađen sa jednom prostrelnom ranom na glavi u okolini Sopota. Do dana današnjeg počinioci nisu izvedeni pravdi. Suština je da se Halabrinu svaki trag gubi nakon što je stigao na Banjicu da se vidi sa nekima od navijača Rada i nakon toga mu se gubi svaki trag. Teško je prihvatiti da određena mesta u Beogradu postaju sinonimi za takve zločine. Svaki deo grada je obeležen kriminalom - kaže Ninić i dodaje da se kriminalci i ubice kriju iza maske radnika i dostavljača hrane, jer im je najbitnije da budu što manje primećeni.

- Njima je važno da što lakše dođu i pobegnu sa mesta zločina. Sasvim je izvesno da čemo imati sve više ovakvih vesti. Ovo je posledica nekih društvenih okolnosti. Mi smo predviđali da će produženi sukob škaljaraca i kavačkog klana dovesti do tektonskih promena i da će u tom piramidalnom ustrojenom sistemu na svim nivoima mešusobno puškarati sve grupe. Mislim da je ovo jedna od tih posledica. Ovde je cilj smanjiti opšti kriminal u Srbiji i sačuvati živote ljudi - kaže Ninić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:12

DŽONIĆIMA PRODUŽEN PRITVOR: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić ostaju iza rešetaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track