MAJKA JE DETE BACILA U MOMENTU RASTROJSTVA, VEROVATNO SU PROBLEMI DUGO TINJALI U NJOJ: Stručnjaci o jezivom slučaju u Mirijevu
Foto: Kurirn.rs/J. M., Privatna arhiva

tragedija

MAJKA JE DETE BACILA U MOMENTU RASTROJSTVA, VEROVATNO SU PROBLEMI DUGO TINJALI U NJOJ: Stručnjaci o jezivom slučaju u Mirijevu

Crna Hronika -

Psihijatri i psiholozi saglasni su da treba ispitati da li je žena koja je pokušala da ubije sina (5) i sebe psihički bolesna, kao i da li se ranije lečila

Majka koja je u beogradskom naselju Mirijevo bacila dete (5) sa trećeg sprata pa skočila za njim, prema mišljenju stručnjaka, verovatno je imala ozbiljne životne probleme koji su dugo tinjali u njoj i naveli je da u trenutku rastrojstva pokuša da oduzme život sebi i detetu.

Podsetimo, dečak i majka iz Mirijeva preživeli su pad sa trećeg sprata. Prema rečima očevidaca, žena, koja je inače bila agresivna, na ovaj korak se odlučila zbog razvoda od dečakovog oca. Srećom, komšije su ih brzo pronašle, mališan nije ozbiljnije povređen, a majka ima višestruke prelome.

Nestabilna

majka koja je bacila dete
majka koja je bacila detefoto: Privatna arhiva

Psihijatar Ivica Mladenović za Kurir kaže da posle ovakvih slučajeva treba sagledati čitavu prizmu nečijeg života - da li je osoba psihički bolesna, emotivno nestabilna, kakvo je njeno bilansno stanje u životu.

- Najlakše je osuđivati, ali treba se zapitati da li je ona psihijatrijski bolesnik pa je spremna na tako nešto, da li je ikada lečena. Osobe koje se nalaze u bezizlaznoj situaciji mogu ovako nešto videti kao jedino rešenje, a ako je emotivno nestabilna, mogla se kajati nepunih pola sata posle učinjenog. Treba ispitati njene odnose s partnerom, porodicom, da li je imala poteškoće - kaže Mladenović.

Patologija

1 / 5 Foto: Kurir/J.M., Privatna Arhiva

Socijalni psiholog Vesna Tomić navodi da ovakve priče uznemiravaju i šokiraju i stručnjake:

- U pitanju je jedna ozbiljna patologija, a žena je ovakvu odluku donela verovatno potpuno pomračenog uma. Ovo je dugo tinjalo u njoj i ona se iz nekog sebi svojstvenog razloga odlučila na ovaj korak. Svakako je strašno da majka baci svoje dete koje je nosila u stomaku i odgajala.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:11

Prvi snimak posle tragedije u Mirijevu, majka i dete skočili sa trećeg sprata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track