05:27

OD JEDNOG KG KOKAINA MAFIJA PRAVI 10 KG KOJE RASTURA NA ULICI Antonović: Zvicer organizator svih kriminalnih aktivnosti na Balkanu

CRNA HRONIKA

OD JEDNOG KG KOKAINA MAFIJA PRAVI 10 KG KOJE RASTURA NA ULICI Antonović: Zvicer organizator svih kriminalnih aktivnosti na Balkanu

Crna Hronika -

Crnogorski policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32), označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana, prema dokumentaciji koju je Evropol prošlog leta dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu bili su "direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju" i na direktnoj liniji s vođom klana Radojem Zvicerom.

O ovoj temi je sa novinarkom Marijom Čanković razgovao Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost.

Ratomir Antonović
foto: Kurir Televizija

- Dakle, reč je o organizovanom kriminalu koji je ovde u pravom smislu organizovan, imamo pripadnike policijski struktura u Crnoj Gori, policajce Lazovića i Milovića, koji su aktivni učesnici u tim kriminalnim dešavanjima, u trgovini narkoticima. Prema tome jasno je da je veza između države i kriminala vrlo precizno i jasno prikazana. Država je ta koja se praktično javlja kao neka vrsta pokrovitelja svih tih dešavanja i aktivnosti - istakao je Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost i dodaje:

- Mi smo videli da je, ustvari, cela ova organizacija pod vođstvom Radoja Zvicera koji je ozloglašeni kriminalac i koji je organizator i inspirator svih kriminalnih događaja na teritoriji, maltene, čitavog Balkana. Prema tome, ovo je jedan mafijaška hobotnica koja ima glavu u vrhu crnogorske države i crnogorske vlasti i samim tim će uspevati da efiksano vrši svoje ciljeve i planove. Vidimo iz prepiski i prisluškivanih razgovora između pripadnika ovog kriminalnog klana da su oni, prakatično, imali sve značajnije luke pod svojom kontrolom i nadzorom - rekao je za jutarnji program Kurir televizije Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost.

Ratomir Antonović
foto: Kurir Televizija

Antonović je dodao i da trgovci narkoticima zarađuju neverovatne sume novca.

- Kada se radi o novčanoj dobiti, tu se radi o nekih 150.000 evra po deset kilograma. Dakle, govori se o jednom ozbiljnom materijalnom profitu, koji se ostvaruje u procesu trgovine narkoticima i to su prihodi koji su na relativno malim količinama. Treba reći da se od jednog kilograma čistog kokaina dobije mnogo više onog kokaina koji se potom distribuira krajnjim korisnicima na ulicama. Isto, od jednog kilograma čistog kokaina napravi 5 do 10 kilograma kokaina koji se stavlja u promet. Tu ima i dosta drugih štetnih materija, pa se često desi da konzument narkotika umiru - zaključio je Antonović.

1 / 4 Foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track