BILA NA KORAK OD SNA: Katarina želela da bude lekar i pomaže ljudima! Prijatelji se opraštaju od devojke, koja je poginula u SAD
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen YT

pogibija srpkinje

BILA NA KORAK OD SNA: Katarina želela da bude lekar i pomaže ljudima! Prijatelji se opraštaju od devojke, koja je poginula u SAD

Crna Hronika -

Stanovnici Longmedoua kod Springfilda žale za Katarinom Bošković, ćerkom srpskih lekara koja je 7. maja stradala u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, samo tri nedelje pre mature.

Katarina Bošković, Amerika
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Boškovićeva je poginula kada se auto u kome je bila sa prijateljima zakucao u drvo. Devojka je na mestu ostala mrtva, dok su njeni prijatelji preživeli nesreću. Boškovićeva je bila izuzetan učenik, planirala je da nastavi stopama svojih roditelja i upiše medicinu.

- Škola koju je pohađala obezbedila je psihološko savetovalište za učenike koji su se posle nekoliko dana pauze zbog tragične smrti vratili u školske klupe - navode američki mediji.

Katarina Bošković, Amerika
foto: Printscreen YT

Kako piše na sajtu Legasi, na kome građani mogu ostaviti izjave saučešća, Katarina je bila voljena u malenom gradu.

- Za tri nedelje trebalo je da maturira, a primljena je na Univerzitet MekGil u Montrealu u Kanadi, gde je trebalo da ispuni svoj san i postane lekar. Bila je odličan učenik sa najvišim akademskim dostignućima tokom svoje kratke karijere. Bila je predsednica Nacionalnog počasnog društva, a istovremeno je imala strast prema trčanju i bila je odlikovana atletičarka. Volela skijanje, plivanje i putovanja. Ona će zaista nedostajati svima koji su imali sreću da je poznaju - navodi se na sajtu.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track