MATEJ ĆE POČIVATI KRAJ DRUGA KOJI MU JE POGINUO PRED OČIMA: Ceo život su proveli zajedno, a sada je sudbina htela opet da ih spoji
Foto: Printcreen Youtube

TUGA

MATEJ ĆE POČIVATI KRAJ DRUGA KOJI MU JE POGINUO PRED OČIMA: Ceo život su proveli zajedno, a sada je sudbina htela opet da ih spoji

Crna Hronika -

Matej Periš (27) biće sahranjen sutra na groblju Lovrinac u Splitu.

Na istom mestu počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri meseca pre njega i to pred njegovim očima.

- Pre Mateja iz tog društva je nastradao Ivor. On je bio jedan od Matejevih najboljih drugova i poginuo mu je pred očima. To je bilo 29. septembra 2021, samo tri meseca pre Matejevog nestanka, a sada znamo i smrti. Njih dvojica su išli zajedno u školu, odrasli su zajedno i odlično su se slagali. I Ivor je bio skiper, radio je na brodu kao i Matej. Eto, sudbina je htela da sada počivaju praktično na istom mestu, zajedno. Maltene su ceo život proveli zajedno, a sada će opet biti skupa - priča njihov prijatelj.

Ivor Alunić, Ivor, Matej Periš
foto: Printcreen Youtube

On naglašava da je Mateju bilo teško posle smrti Ivora.

- Trudio se da nastavi život normalno. Savetovali smo mu da ide kod psihologa, jer je gledao kako mu drug gine, a nije mogao ništa da učini. Davao mu je veštačko disanje i učinio sve kako bi mu pomogao, ali uzalud. To je sigurno ostavilo trag na njegovoj duši i samo je on znao kako se oseća - priča naš sagovornik i nastavlja:

- Planove za odlazak u Beograd oni su pravili i pre te nesreće. Kada se to desilo, dvoumili su se šta da rade, pa ipak odlučili da odu i lepo se provedu za Novu godinu. Niko nije ni slutio da će za Mateja to biti put bez povratka.

1 / 19 Foto: Kurir

Na dan pogibije Ivora Alunića, on i Matej motorima su išli do Makarske, a u povratku su sreli jednog druga, koji je prošao pored njih kolima.

- Ivor je tada dodao gas i pojurio za automobilom, najverovatnije je hteo da prestigne druga i da mu se javi. Matej je pratio Ivora, ali on je u jednom momentu ušao previše oštro u krivinu, udario bankinu i izgubio kontrolu. Motor se prevrnuo i on je pao. Kaciga mu je spala, a iako je bila nova, nije bila dobro privezana, pa je zadobio fatalni udarac u glavu. Matej mu je prtirčao, pokušao da ga reanimira, dao mu veštačko disanje i zvao Hitnu pomoć. Ivor je pao u komu, a uprkos borbi lekara, preminuo je u bolnici - ispričao je ranije u emsijiji na Jutjubu Braca Zdravković, privatni detektiv.

01:55

Patrijarh Porfirije držao opelo za Mateja Periša

Podsetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima Mateja Periša u subotu je dopremljen u kapelu na splitskom groblju, a porodica je istakla da bi želeli da se dostojanstveno oproste od Mateja u najužem krugu porodice i prijatelja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track