Najnovije vesti

MATEJA DANAS SAHRANJUJU U SPLITU: Posle pogreba održaće se misa, a evo kako će se Beograđani oprostiti od Periša
Foto: Nemanja Nikolić, Uroš Arsić

poslednji pozdrav

MATEJA DANAS SAHRANJUJU U SPLITU: Posle pogreba održaće se misa, a evo kako će se Beograđani oprostiti od Periša

Crna Hronika

Mladi Splićanin Matej Periš biće sahranjen danas u 10.30 časova na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a posle pogreba od 11 časova počeće misa na Neslavnocu u crkvi Svetog Marka.

Podsetimo, mladić je nestao u Beogradu 31. decembra, a posle pet meseci potrage njegovo telo isplivalo je iz Dunava prošle srede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio ceo region, utopio. Prošlog petka u crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tela u Split. Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, od Periša se oprostio i veliki broj građana.

Matej Periš
foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

- Žalovanje na groblju počinje u 10 časova, a posle pola sata održaće se i pogreb. Kada se sve obavi, biće služena i polučasovna misa u crkvi Svetog Marka - kaže izvor Kurira i nastavlja

- Porodica je još jednom zamolila da u miru i najužem krugu isprati Mateja. Njegovi drugovi, brodari i građani Splita oprostiće se u špaliru brodova u 18 časova - objašnjava sagovornik Kurira.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu "ultimu partenzu" (poslednji polazak). Na ovaj simboličan način, drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe.Podsetimo, Matej je bio skiper.

crkva Sv. Ante, Matej Periš
foto: Nemanja Nikolić

Posle najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

Matej Periš
foto: printsrceen facebook

- On je voleo Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo sveće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici - navodi se u poruci.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track