NENAD SAMO GODINU DANA PRE TRAGEDIJE ŽALIO ZA 8 MLADIH U BOSNI: Ugušili se na proslavi u Posušju, a Matej se udavio u Savi
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

tužna sudbina

NENAD SAMO GODINU DANA PRE TRAGEDIJE ŽALIO ZA 8 MLADIH U BOSNI: Ugušili se na proslavi u Posušju, a Matej se udavio u Savi

Crna Hronika -

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27) koji je nestao u noć uoči Nove godine u Beogradu, nađen je na Adi Huji posle 139 dana opsežne potrage, a ono što je takođe veoma potresno jeste što je nesrećni otac samo godinu dana pre lične tragedije saosećao u bolu sa porodicama osmoro nastradalih u Bosni i Hercegovini.

nenad periš nosi kovčeg svog sina
nenad periš nosi kovčeg svog sina foto: Ana Paunković

Naime, na proslavi Nove godine 2021. dogodila se nezapamćena tragedija kada je osmoro mladih nastradalo u Tribistovu kod Posušja u BiH, kada su se u vikendici ugušili ugljen-monoksidom iz agregata za struju. Ovaj nesrećan slučaj koji je odneo osam mladih života pre godinu i po dana rastužio je kako Bosnu i Hercegovinu, tako i ceo Balkan. Tela nesrećnih tinejdžera, koji su imali svega 19 godina, pronašle su komšije koje su primetile da novogodišnjeg jutra niko ne izlazi iz kuće, niti se javlja na mobilni telefon. Tada su nastradali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Posušje, stradali
foto: ATV
Posušje, stradali
foto: ATV

Ceo region bio je šokiran ovom stravičnom nesrećom pa tako i Nenad Periš, koji je kako bi iskazao svoje žaljenje na društvenoj mreži Fejsbuk okačio fotografiju na kojoj su bila ispisana imena nastradalih, uz sveću i poruku: "Počivajte u miru". Igrom sudbine Nenad Periš se tačno godinu dana kasnije suočio sa sopstvenom nesrećom kada mu je nestao sin.

Nenad Periš, Matej Periš, Posušje
foto: Društvene mreže

Podsetimo, Matej je noć između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali, gde je bio s društvom i trčeći preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde je ušao u reku Savu. Opsežna istraga trajala je skoro pet meseci, agonija porodice Periš trajala je predugo, a Matejev otac je nekoliko meseci bio u Beogradu. Matejevo telo isplivalo je 18. maja oko 9.20 sati kod Ade huje u beogradskom naselju Karaburma. Njegovo telo našli su kapetan broda i njegov kolega koji su prijavili polciiji da su uočili beživotno telo mladića nasukano ispod mosta kod pontona.

ovde je pronađen matej periš
ovde je pronađen matej perišfoto: Zorana Jevtić

Prema vizuelnom izgledu odmah se mogla uočiti sličnost sa nestalim Spliaćaninom jer je utopljenik imao plavu majicu, farmerke, srebrni sat na ruci i jednu belu patiku sa slovom V. Nakon obdukcije i uzetog DNK sa DNK profilom njegovog oca Nenada utvrđeno je da je u pitanju Splićanin.

Kovčeg sa telom Mateja Periša bilo je izloženo u crkvi Sv. Ante u Beogradu gde su svi od njega oprostili Beograđani, a sutradan je njegov kovčeg dopremljen u Split, gde je sad u ponedeljak sahranjen u krugu najuže porodice i prijatelja.

Matej Periš
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Nakon nekoliko sati tog dana, Matejevi prijatelji i sugrađani poslali su mu poslednje zbog upaljenim bakljama i brodićima koji su bili u luci Split.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

PORODIČNA TRAGEDIJA NA PUTU KOD BORA: Poginuli sinčić (8) i otac, drugi mališan i trudna majka povređeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja