NENAD PERIŠ OBJAVIO NOVI SNIMAK SA METEJEVOG ISPRAĆAJA: Morem plove barke, pale se baklje, a tek pesma... OVO JE POSLEDNJE ZBOGOM
Foto: Nemanja Nikolić

dirljivo

NENAD PERIŠ OBJAVIO NOVI SNIMAK SA METEJEVOG ISPRAĆAJA: Morem plove barke, pale se baklje, a tek pesma... OVO JE POSLEDNJE ZBOGOM

Crna Hronika -

Nenad Periš, otac tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša, čije je telo nađeno u Dunavu u Beogradu, objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak ispraćaja prijatelja i sugrađana na splitskoj Rivi. Na snimku propraćenim dirljivom pesmom "Kapetane, tribali bi doma", vidi se 20-ak brodova i jedan veliki jedrenjak koji plove u Matejevu čast.

U Splitu je priređen ispraćaj prerano preminulog Mateja, a pored trajektnog pristaništa plovili su čamci. Na brodovima su zapaljene baklje, a zatim su se začule trube u znak konačnog pozdrava.

Mnogobrojni prijatelji i poznanici Mateja Periša u ponedeljak učestvovali su u posebnom oproštaju od Splićanina koji je, gotovo pola godine nakon nestanka, sahranjen na splitskom groblju Lovrinac.

1 / 12 Foto: Uroš Arsić/Mondo, Privatna Arhiva

Pošto je Matej bio veliki ljubitelj mora i radio kao skiper, ispraćaj je organizovan u trajektnoj luci gde su desetine brodova istovremeno trubili. Tom prilikom, Matejev tata, koji je bio na jednoj od jedrilica, zahvalio se svima koji su pomogli u petomesečnoj potrazi za njegovim sinom.

04:36

Nenad Periš se obratio novinarima ispred crkve Svetog Ante u Beogradu

Podsetimo, Matej je nestao u Beogradu 30. decembra prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima, a posle 139 dana potrage, koju je pomno pratio ceo region, njegovo telo pronađeno je 18. maja u Dunavu kod Ade Huje.

(Kurir.rs/ Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track