VESKO IZLAZI, SAMO NEK SE OPUSTI. BILO BI DOBRO DA GA ODEREMO: Šok prepiska organizatora atentata na šefa beogradske policije
Foto: Privatna Arhiva

Otkrivene jezive poruke

VESKO IZLAZI, SAMO NEK SE OPUSTI. BILO BI DOBRO DA GA ODEREMO: Šok prepiska organizatora atentata na šefa beogradske policije

Crna Hronika -

Američki FBI i DEA došli su do poruka Nikole Vušovića zvanog "Džoni sa Vračara" i "Ludi Džoni" i D. J, zvanog Giba, koji su planirali atentat na načelnika beogradske policije Veselina Milića. Akciju je odobrio njihov šef Radoje Zvicer, objavio je Alo.

Ovaj list navodi da je došao u posed prepiske koju su razmenjivali Vušović i D. J. na aplikaciji Skaj i da se u tim porukama vidi na koji način su planirali da izvrše zločin.

Nikola Vušović, Džoni sa Vračara
Nikola Vušović, Džoni sa Vračarafoto: Printscreen

Izvor lista navodi da su američki FBI i DEA presreli šifrovane poruke koje su razmenjivali saradnici vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i potom ih dostavili srpskoj policiji.

Pored Vušovića i Gibe, ulogu u pripremanju atentata na Milića navodno su imali Dario Đorđević Dekster, član grupe Veljka Belivuka, kao i Novosađani Đorđe M. i Goran K. Oni su, navodno, dobili odobrenje Zvicera da plan sprovedu u delo.

- Vesko izlazi po klubovima. Samo nek se opusti - poruka je koju su svetske službe našle u privatnom razgovoru između Vušovića i Gibe. Potom sledi odgovor: "Nacionalna klasa je. Stalno leti tamo."

Da su sve vreme bili za petama Miliću, pokazuje naredna poruka: "Vesko izlazi. Bilo bi dobro da ga oderemo."

skaj, skaj aplikacija
foto: Shutterstock, Printscreen/Twitter

Međutim, poruka koja je poslata nekoliko minuta kasnije pokazuje da je na meti kriminalaca, pored Milića, bila još jedna osoba koja je njemu bliska.

- Da, da. Oni zajedno izlaze. Kako bi bilo dobro da i njega oderemo - piše u toj poruci.

Alo navodi da se Vušović sumnjiči i za ubistvo vlasnika kockarnice "Havana" Vladimira Popovića Popa 1. decembra 2018. u kafiću "Kafeteka" u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu. Dvojica maskiranih muškaraca upala su oko 22 sata u lokal i u Popovića ispalila više hitaca iz "heklera". Tom prilikom ranjen je i mladić od 23 godine. Popović je, navodno, bio blizak Luki Bojoviću i škaljaraskom klanu.

Veselin Milić, Aleksandar VUlin, Aleksandar Vulin, načelnik beogradske policije
foto: Privatna Arhiva

Veliku ulogu u planiranju ubistva Milića imao je izvesni Giba.

- Navodno, on je angažovao profesionalnog snajperistu za koga se sumnja da je pripadnik Legije stranaca - elitne borbene jedinice koja je u sastavnom delu vojske Francuske - navodi izvor za Alo.

Nakon ovih saznanja, alarmirane su sve svetske službe, koje odavno drže pod lupom ove kriminalce, naročito Vušovića i Zvicera. Njih dvojica su u bekstvu i za njima su raspisane poternice. Pored ubistava, oni se sumnjiče i za šverc velike količine droge iz Južne Amerike u Evropu.

(Kurir.rs/ Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja