PRLJAVA ZNAČKA: Policajac bio pratnja narko-dilerki, službenim kolima vozio marihuanu? I ONE SU PALE ZBOG OVOGA
Foto: Nemanja Nikolić, MUP

hapšenje u prijepolju

PRLJAVA ZNAČKA: Policajac bio pratnja narko-dilerki, službenim kolima vozio marihuanu? I ONE SU PALE ZBOG OVOGA

Crna Hronika -

U Prijepolju uhapšeni B. D. (49), pripadnik Granične policije, i njegova prijateljica S. D. (36), a zaplenjeno je više od 32 kilograma narkotika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Prijepolje, uhapsili su policijskog službenika granične policije B. D. (49) i njegovu prijateljicu S. D. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u podrumu kuće osumnjičene S. D. pronašla 30 pakovanja sa više od 32,7 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Prethodno je, kako je saopštio MUP, "policijski službenik B. D., po napuštanju patrole za nadzor državne granice prema Republici Crnoj Gori, kako se sumnja, službenim autom prevezao torbu u kojoj se nalazila droga, do kuće S. D.".

zaplenjena droga u prijepolju
zaplenjena droga u prijepoljufoto: MUP

Određeno zadržavanje

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

- Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa policijskim službenicima PU Prijepolje i nadležnim tužilaštvom nastavljaju dalji rad na ovom slučaju - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena žena nema lepu reputaciju u Prijepolju i, po rečima našeg izvora, od nje se ovako nešto i moglo očekivati.

- Biće utvrđeno da li je ona radila za nekoga ili za svoj račun. Nije isključena ni mogućnost da je bila deo većeg lanca trgovine narkoticima - kaže izvor i nastavlja:

- Takođe, utvrđuje se da li je policajac svesno pomogao prijateljici ili je pristao da joj poveze torbu, ne znajući šta se u njoj nalazi.

Unutrašnja kontrola

Sagovornik Kurira kaže da, nažalost, nije neobično što kriminalci angažuju pripadnike MUP za svoje prljave poslove.

- Pojedini policajci pristanu na saradnju s kriminalcima, a njihova uloga im je jako značajna. Naime, službenici MUP im najviše znače prilikom transporta zabranjene robe, kako ih druge patrole ne bi zaustavljale i pretresale. Takođe, službenici kriminalcima javljaju kada se spremaju akcije, ali i ko je uhapšen, da li i njima preti opasnost i slično - kaže izvor i dodaje da Služba unutrašnje kontrole svakodnevno radi na otkrivanju korumpiranih kolega.

Nije retkost

Dame uglavnom pomažu partnerima

Ni žene u kriminalu nisu retkost, a proteklih godina bilo je nekoliko slučajeva hapšenja pripadnica lepšeg pola, upravo zbog sumnje da su trgovale narkoticima. Naš izvor kaže, da žene uglavnom služe nekom krupnijem igraču, jer i one manje pažnje privlače policiji i bude manju sumnju.

- Njih za te poslove uglavnom angažuju emotivni partneri. One su tu da im "pričuvaju" nešto, da im prenesu narkotike ili poruke - objašnjava izvor.

HRONOLOGIJA

x 26. avgust 2018 - Ema Lapin, pevačica i bivša učesnica rijalitija, osuđena je na četiri godine i dva meseca zatvora zbog proizvodnje i trgovine narkoticima. U zamenu za manju kaznu, ona je priznala kirivcu, a policija je prilikom hapšenja u njenom stanu pronašla skoro šest kilograma marihuane

ema lapin
ema lapinfoto: Dragan Kadić

x 12. mart 2019 - Požežanka Svetlana P. (50) osuđena je na pet godina zatvora, a njena ćerka Ana (28) na tri, zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, jer su krijumčarile 27 kilograma skanka. Njih je u februaru 2018. navodno "otkucao" sveštenik Milan Jordović, koji je s bivšim veroučiteljem uhapšen sa zabranjenim tovarom

svetlana p. i njena ćerka  ana p.
svetlana p. i njena ćerka ana p.foto: printscreen Instagram/Facebook

x 4. februar 2020 - Marijana M. (33) iz Novog Sada, zvana Kokaina, uhapšena je zbog četri paketa marihuane, teške 20 kilograma, dva paketa herona, dok je u džaku koji je bio u njenom "pasatu" nađeno pet pištolja i 20 komada municije

marijana m.
marijana m.foto: Privatna Arhiva, MUP Srbije

x 6. mart 2022 - Jovanka D. (75) uhapšena je u porodičnoj kući u beogradskom naselju Krnjača zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u njenoj kući i dvorištu pronašla tri kesece sa oko 120 grama heronna, vagicu, 168.000 dinara i 1.175 evra

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

bonus video:

08:39

OVDE JE DROGA DEKRIMINALIZOVANA, A NARKOMANIJA U PADU! Stručnjaci upozoravaju: Naši dileri kreću sitno, ali ubrzo postaju VELIKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track