ŽIVOT MOJ SI OBOJIO, TOTALNO JE CRN! POSLUŠAJTE PORUKU POSVEĆENU BELIVUKU: Prijateljica pozdravila pripadnike klana preko radija
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

tajna komunikacija

ŽIVOT MOJ SI OBOJIO, TOTALNO JE CRN! POSLUŠAJTE PORUKU POSVEĆENU BELIVUKU: Prijateljica pozdravila pripadnike klana preko radija

Crna Hronika -

Na jednom prestoničkom radiju koji u programu ima emisiju sa čestitkama i pozdravima pre izvesnog vremena pročitana je poruka za "drugove Mišu, Budu, Fanđu, Filu, Veljka i Lakija" potpisana šifrom "prijateljica", a izvor Kurira otkriva da je upravo ova poruka bila namenjena pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se više od godinu dana nalaze u zatvoru.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Misteriozna poruka poslata je uz pesmu Vanese Šokčić "Četiri strane sveta", koja je, iako veliki hit ranih dvehiljaditih, ponovo oživela u seriji "Južni vetar", u kojoj se pevačica čak i pojavila i filmskim kriminalcima otpevala ovu numeru.

- Poruka koja je stigla na ovaj radio, preko koga inače svakog dana u večernjim satima građani šalju poruke svojim rođacima i prijateljima koji se nalaze iza rešetaka, bila je potpisana šifrom "prijateljica", a nabrojani nadimci nesumnjivo pripadaju pripadnicima klana. Poznavaoci prilika u poruci su prepoznali braću Marka i Miloša Budimira, Veljka Belivuka, Filipa Ivanovskog Filu - otkriva izvor Kurira:

- Interesantan je i izbor pesme, jer se u refrenu navodi "život moj si obojio, totalno je crn, a od ruže na grudima ostao je trn".

A kako je sve zvučalo možete poslušati u videu.

00:39

Evo kako Belivuka i njegovu ekipu pozdravljaju preko radija

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da nije neuobičajeno da se ljudima koji su iza rešetaka šalju poruke iz spoljnog sveta, a naročito kada su to lideri kriminalnih grupa.

- Njima se poruke šalju preko osoba koje ih posećuju, oglasima u sredstvima informisanja, preko radija, na stotine načina...Uglavnom preko posetilaca ljudi koji su na slobodi i dobiju odgovor. Iza poruka koje se emituju na radiju neretko stoje bivše ljubavi, obožavaoci - klinci kojima su uhapšeni idoli i koji žele da se pozicioniraju u svetu kriminala. To su mladi koji veruju da će dostići neki ugled ako budu laskali vođama grupa koji su u zatvoru, oni im se udvaraju, laskaju, podržavaju ih u borbi protiv pravosudnog sistema - objašnjava kriminolog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track