DRAGOLJUB SIMONOVIĆ OD JUTROS NA SASLUŠANJU: Evo o čemu ispituju bivšeg predsednika opštine Grocka
Foto: Marina Lopičić

više javno tužilaštvo

DRAGOLJUB SIMONOVIĆ OD JUTROS NA SASLUŠANJU: Evo o čemu ispituju bivšeg predsednika opštine Grocka

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka jutros je saslušan u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu povodom istrage koja se vodi protiv njega. Tužilaštvu je pristupio sa braniocem.

Prema nezvaničnim informacijama, Simonović je na saslušanju zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama dok je bio na čelu opštine.

Kako saznajemo, on je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas saslušan u svojstvu osumnjičenog i to povodom sumnji da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz člana 359, stav 1 Krivičnog zakonika.

Simonović je na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.DJ. Njoj se na teret stavlja da je takodje nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela. Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B.B.DJ. Višem javnom tužilaštvu uBeogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije - Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track