POLICIJA SPREČILA ŠVERC VELIKE KOLIČINE NAFTE NA DUNAVU: Zaplenjeno 12.000 litara, uhapšena petorica, pronađeno 10.000 evra
Foto: MUP Srbije

Uhvaćeni na delu

POLICIJA SPREČILA ŠVERC VELIKE KOLIČINE NAFTE NA DUNAVU: Zaplenjeno 12.000 litara, uhapšena petorica, pronađeno 10.000 evra

Crna Hronika -

Rečna policija u okviru akcije "Plovne reke" zaplenila je oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsila M.P. (48), A.P. (21), Z.P. (51), M.R. (53) i ukrajinskog državljanina V.R. (63) zbog sumnje da su švercovali naftu na Dunavu, saopšteno je danas.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da su policajci u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava zatekli M.P, A.P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan Ukrajinac V.R.

"Policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i mobilne telefone", navodi se u saopštenju.

Od osumnjičenog V.R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Zaplena, Devize
foto: MUP Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom ovog hapšenja izjavio da će ovakav tip akcije "sprovoditi trajno i u kontinuitetu".

On je rekao da će u tom cilju "biti obezbeđena nova savremena plovila, dronovi, termovizijske kamere" i sva oprema koja je potrebna da se "krijumčarenje u potpunosti suzbije".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track