NAMERNO GA UDARIO AUTOMOBILOM I NANEO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT: Pupović osuđen na godinu i 10 meseci zatvora
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

VIŠI SUD U NOVOM SADU DONEO PRESUDU

NAMERNO GA UDARIO AUTOMOBILOM I NANEO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT: Pupović osuđen na godinu i 10 meseci zatvora

Crna Hronika -

Viši sud u Novom Sadu u krivičnom postupku protiv okrivljenog Dragana Pupovića (39) doneo je i javno objavio presudu kojom je oglašen krivim da je izvršio krivično delo teška telesna povreda, dok je oslobođen optužbe za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Imajući u vidu da okrivljeni nije ranije osuđivan, sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset meseci, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru i pod merom zabrane napuštanja stana.

- Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu stavljeno mu je na teret da je dana 04.11.2019. godine u Novom Sadu, ispred ugostiteljskog objekta u ulici Braće Popović izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju u odnosu na oštećenog N.J. (43) iz Futoga i krivično delo ugrožavanje sigurnosti u odnosu na oštećenog S.Đ. Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je kritičnom prilikom okrivljeni u više navrata krenuo vozilom unazad prema oštećenom N.J. te da ga je udario usled čega je oštećeni pao i usled udara i pada zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život - kaže se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu i dodaje se:

- Međutim, tokom dokaznog postupka nije dokazano da je okrivljeni imao nameru da na opisani način ubije oštećenog, ali jeste bio svestan da navedenim manevrisanjem vozila može teško telesno povrediti oštećenog. Stoga je oglašen krivim za krivično delo teška telesna povreda, i to teži oblik. Sa druge strane, sud nije našao dokazanim da je okrivljeni navedenim radnjama istovremeno ugrozio sigurnost i oštećenog S.Đ. Imajući u vidu iskaze svih učesnika postupka, sud je utvrdio da je kritičnom događaju prethodila žustra svađa između okrivljenog i oštećenih. Takođe, oštećeni S.Đ. tokom trajanja postupka nijednog momenta nije izjavio da se osećao ugroženim zbog navedenih radnji okrivljenog, čak nije uzmicao pred vozilom u pokretu. Stoga je okrivljeni oslobođen optužbe za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Protiv navedene presude stranke i branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Podsetimo, Pupović je oko jedan sat iza ponoći 4. novembra 2019. namerno kolima udario Futožanina N. J. (43) koji se nalazio ispred kioska brze hrane u Ulici Braće Popović u Novom Sadu.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track