NIJE NI ODREAGOVAO KADA JE ČUO IZREČENU KAZNU: Advokatica posle presude pedofilu za silovanje devojčice (12)
Foto: Privatna Arhiva

osuđen na 12 GODINA ZATVORA

NIJE NI ODREAGOVAO KADA JE ČUO IZREČENU KAZNU: Advokatica posle presude pedofilu za silovanje devojčice (12)

Crna Hronika -

Krivično veće Višeg suda u Šapcu izreklo je maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina A. I. (38) iz sela kod Šapca zbog obljube devojčice (12) iz istog mesta, a advokatica porodice prokomentarisala je da je zadovoljena pravda u smislu zakona.

Advokatica Biljana Borovčanin rekla je za Kurir da je A. I. na izrečenu presudu odreagovao mirno kao da mu je saopštena bilo koja druga obična vesta, kao da je očekivao ovakav ishod.

- Delimično je zadovoljena pravda u smislu zakona i zakonskog maksimuma. To, svakako, ne može nadomestiti duševnu bol i teško stanje maloletnog dete u kom se ona nalazi imajući u vidu da je ona tada imala samo 12 godina - rekla je Biljana Borovčanin.

biljana Borovčanin, advokat
foto: Privatna Arhiva

Ona je objasnila da su posledice po dete ogromne i da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo.

- Moja završna reč, svakako, ne može da konvenira svakome, ali smatram da je poruka jasna da kada su deca u pitanju ne može i ne sme da postoji presedan. Pokušala sam kao roditelj, advokat i čovek da pronađem drugačije okolnosti ali samo pomisao na njeno starost nije mi dozvolila da razmisljam da presuda bude drugačija - ispričala je Borovčanin i dodala:

- Što je vrlo bitno, zaista nam je bila čast što je ovo sudijsko veće donelo ovakvu zakonitu odluku i koje se strogo držalo strogo slova zakona. Ovo je školski primer kako treba suditi krivicu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja