Radovanović iz zatvora držao narkomrežu u Evropi?!

Akcija Titan

Radovanović iz zatvora držao narkomrežu u Evropi?!

Crna Hronika -

SARAJEVO - Četrnaestočlana grupa, koja je juče uhapšena u policijskoj akciji "Titan", sumnjiči se da je osim u BiH, učestvovala u švercu kokaina u Srbiju, Hrvatsku, Austriju i Nemačku.

Akciju sprovodi policija Republike Srpske po nalogu Tužilaštva BiH zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, na području koje pokrivaju centri javne bezbednosti Bijeljina i Istočno Sarajevo, a od 14 uhapšenih 12 osoba je uhapšeno na području Bijeljine.

U Bijeljini su pretreseni privatni objekti u ulicama Laze Kostića i Prvog decembra. U akciji je zaplenjena određena količina droge i oružja, a nakon ispitivanja svi uhapšeni će biti predati Tužilaštvu BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da su pretresi rađeni na 21 lokaciji.

Prema njegovim rečima, privedena je i jedna osoba koja u KPZ-u Foča izdržava kaznu zatvora, a osumnjičen je da je vođa organizovane grupe narkodilera.

Reč je o Željku Radovanoviću (39), zvanom Krečo iz Bijeljine, koji je zajedno s Miletom Rosićem rukovodio kriminalnom grupom čiji su neki pripadnici juče uhapšeni.

Radovanović je kriminalnu grupu koja je kokain prodavala u Hrvatskoj i Nemačkoj kontrolisao iz zatvorske ćelije KPZ-a Foča putem mobilnih telefona i preko poseta članova kriminalne organizacije.

Mobilni telefoni putem kojih je Radovanović kontaktirao članove kriminalne grupe pronađeni su u njegovoj ćeliji.

Drugoosumnjičeni Mile Rosić trenutno je na izdržavanju kazne u KPZ-u Banjaluka na Tunjicama. Radovanović je bio prvooptuženi u grupi narko-dilera protiv kojih je i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo optužnicu 2008. godine i jedini je pripadnik ove međunarodne kriminalne grupe kojem se sudilo i presudilo u odsustvu, jer je pobegao u RS, čiji je državljanin.

Za Radovanovićem je, koji je u Srbiji osuđen na 13 godina zatvora kao organizator jedne od najvećih narko-grupa, međunarodnu poternicu raspisalo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu i ona je dostavljena Sudu BiH.

Iz tužilaštva BiH je saopšteno da su osumnjičene osobe predmet istrage za krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, a prilikom istrage u ovom predmetu ostvarena je saradnja s pravosudnim i policijskim institucijama susednih država.

Prema prikupljenim dokazima, neki od osumnjičenih bili su među glavnim krijumčarima opojne droge kokain za područje BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track