VIDEO SAM MRTVOG UNUKA: Deda pokojnog Lazara otkrio zašto mu je njegova smrt sumnjiva!
Foto: Privatna Arhiva

Smederevo

VIDEO SAM MRTVOG UNUKA: Deda pokojnog Lazara otkrio zašto mu je njegova smrt sumnjiva!

Crna Hronika -

Deda pokojnog Lazara Aćimovića (14) iz sela Lipe kod Smedereva koji se utopio u Šarlinačkom jezeru za Kurir kaže da je bio prisutan kad je beživotno telo njegovog unuka izvučeno iz vode.

- Video sam ga mrtvog. Jedna ruka mu je bila iznad glave, a druga uz telo, i to mi je sumnjivo. Utopljeniku bi obe ruke bile ili iznad glave ili u predelu grudi - kaže deda i ističe da će se boriti da sazna šta se zapravo dogodilo.

- Lazarev otac je išao na prepoznavanje tela i bilo mu je veoma teško, a priče koje kruže da su njih dvojica bila u lošim odnosima zaista nisu tačne - tvrdi očajni čovek.

mesto gde je nađeno lazarevo telo
mesto gde je nađeno lazarevo telofoto: Kurir/Branka Travica, Privatna Arhiva

Podsetimo, telo dečaka iz Šarlinovačkog jezera juče su izvukli ronioci Žandarmerije.

Mirjana Aćimović, majka Lazara Aćimovića (14) iz sela Lipa kod Smedereva, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da je cela porodica van sebe nakon saznanja da se njihov mezimac utopio u Šarlinačkom jezeru. Nesrećna majka navodi da je Lazar u petak posle škole, oko 14 sati, krenuo kod babe i dede kako bi ih posetio za slavu.

- Trebalo je da čeka sestru, ali je ipak odlučio da ide sam. Tada sam pozvala svog brata i rekla mu da je krenuo kod njih i da ga čeka na pola puta biciklom. Međutim, pozvao me je brat i rekao da ga nema, a kako je odavno bio otišao, zabrinuli smo se - kaže potresena majka i dodaje da su oko 18 sati krenuli u potragu za Lazarom i da su tada prijavili nestanak policiji.

Bio u gaćama

kuća tuge u selu lipe kod smedereva
kuća tuge u selu lipe kod smederevafoto: Kurir/Branka Travica

Mirjana kaže i da su se svi njihovi prijatelji, komšije i rođaci, kao i policija angažovali u potrazi i da im je zahvalna.

- Prvo nam je na pamet palo da su ga presreli neki narko-dileri na zemljanom putu ili možda trgovci organima, jer on nikad ne bi skrenuo s puta. Bio je veoma odgovoran i kad kaže da negde ide, on zaista i ode tamo, nema da zastajkuje negde - priča ona i ističe da joj je dosta toga sumnjivo u vezi sa smrću sina.

- Dosta stvari je sumnjivo u ovom slučaju, ali nadam se da će se ispitati sve do kraja, jer kad je njegovo telo nađeno, bio je u gaćama, a on vodu ne voli i ne zna da pliva. Tako da sigurno nije sam, dobrovoljno, ušao u jezero, pa čak ni da se rashladi - tvrdi majka.

Neutešna žena kaže da su Lazarove stvari i telefon nađeni blizu obale, ali ističe da su taj potez prošli svi koji su učestvovali u potrazi.

- Ne znam kako niko nije video njegove stvari. Strašno je i sumnjivo sve što se dogodilo - zaključuje. Podsetimo, telo dečaka iz Šarlinovačkog jezera juče su izvukli ronioci Žandarmerije.

Završena obdukcija

Juče su iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu saopštili da je obdukcija završena.

lazar aćimović
lazar aćimovićfoto: Privatna Arhiva

- Prema dobijenim informacijama, smrt je nastupila utapanjem, na telu sada pokojnog dečaka nisu uočene nikakve povrede ili promene koje bi eventualno ukazivale na drugi uzrok smrti. Više javno tužilaštvo u Smederevu će u saradnji sa PU Smederevo u najkraćem roku preduzeti i sve druge neophodne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do utapanja - saopštili su iz tužilaštva.

Kruže razne priče

Nije znao da pliva, a voda je tu najdublja

Meštani sela Lipe kažu da kruži nekoliko verzija tragičnog događaja. Jedni veruju da je Lazar verovatno hteo da se rashladi. - Ipak je bio najtopliji dan ove godine. Tu je voda najdublja, a on neplivač i samo ga je povuklo na dno. Tu je i divlja plaža i ima malo ljudi, pa niko nije mogao da reaguje na vreme. Možda je i dozivao pomoć, ali nije imao ko da ga čuje - kaže jedan meštanin, dok drugi dodaje:

- Čuli smo da je dečak imao nekih problema sa ocem, koji je bio strog. Možda nije mogao da izdrži pritisak.

(Kurir.rs - B. Travica)

Bonus video:

01:13

JUŽNOMORAVSKA REGATA: U znak sećanja na učitelja Videna Jovanovića koji se utopio sa učenikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track