Nastavak suđenja Luki Bojoviću

Specialni sud

Nastavak suđenja Luki Bojoviću

Crna Hronika -
Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić terete se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004, za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Luki Bojoviću i pripadnicima zemunskog klana optuženim za više ubistava i pokušaja ubistava.

Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić terete se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004, za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Na početku suđenja u oktobru prošle godine Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Bojović i Milisavljević uhapšeni su početkom godine u Valensiji, a u aprilu je započet postupak ekstradicije Srbiji, pa im se sudi u odsustvu.

Na optuženičkog klupi naći će se Kalinić i Simović koji bi sutra ponovo trebalo da iznesu odbranu jer je promenjen predsednik sudskog veća.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine preuzeo rukovođenje bandom Milorada Ulemeka Legije.

Kako se navodi, Bojović im pomaže pri skrivanju, obezbeđuje im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemuskog klana" dobio 40 godina zatvora. Suđenje će, zbog bezbednosnih razloga, biti održano u Centralnom zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track