ŠARIĆEVOG POLICAJCA ISPORUČUJU SRBIJI: Stojanović pobegao u noći hapšenja, pa dolijao u Beranama
Foto: Printscreen, Nenad Kostić

viši sud u bijelom polju

ŠARIĆEVOG POLICAJCA ISPORUČUJU SRBIJI: Stojanović pobegao u noći hapšenja, pa dolijao u Beranama

Crna Hronika -

Danilo Stojanović (44), policijski službenik koji se tereti da je bio deo grupe Darka Šarića, biće izručen Srbiji, jer je Viši sud u Bijelom Polju utvrdio da više nema prepreka da se ekstradicija obavi.

- Rešenje o ekstradiciji se donosi radi vođenja krivičnog postupka koji se protiv Stojanovića vodi po naredbi o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja iz Krivičnog zakonika Republike Srbije u saizvršilaštvu - navela je za Dan Aida Destanović, portparol suda.

Stojanović se, podsetimo, potražuje radi krivičnog postupka koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

- Apelacioni sud naložio je ranije Višem sudu da u ponovnom postupku otkloni ukazane nedostatke o pritvoru, nakon čega treba da donese novu, na zakonu zasnovanu odluku. Stojanović, koji je visoki funkcioner srpske policije, uhapšen je 18. aprila na graničnom prelazu Grnčar dok je kao suvozač u automobilu kojim je upravljao V. R. pokušao da izađe iz Crne Gore. Stojanović je prilikom kontrole pokazao identifikaciona dokumenta Republike Srbije ali kada su ga granični policajci usmerili na drugu liniju granične provere, on je pobegao. Međutim, ubrzo je uhapšen - navodi Dan i dodaju:

Darko Šarić, Hapšenje, Saj, Policija
foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

- Nakon hapšenja, iz policije je pojašnjeno da je Stojanović izbegao hapšenje pripadnika Šarićeve grupe u Beogradu 14. aprila jer je istog dana ušao u Crnu Goru bez problema, jer za njim nije bila raspisana poternica. U međuvremenu, nakon registrovanja ulaska Stojanovića u Crnu Goru, o tome su obaveštene srpske vlasti, sa kojima je ostvarena dalja komunikacija.

Stojanović je, podsetimo, iz Srbije u Crnu Goru pobegao noć pred hapšenje Darka Šarića, a u rodnim Beranama uhapšen je četiri dana kasnije. On je pokušao da pobegne od granične policije na prelazu, ali je brzo lociran. Da podsetimo, Šarićeva grupa tereti se za ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru i planiranje likvidacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track