ON JE PSIHOPATA, GOVORIO JE DA ĆE NAS SVE ISECKATI! Potresne reči brata Srpkinje koju je bivši muž ubio u Italiji: I MENE JE TUKAO
Foto: Društvene Mreže

Porodica miljković van sebe

ON JE PSIHOPATA, GOVORIO JE DA ĆE NAS SVE ISECKATI! Potresne reči brata Srpkinje koju je bivši muž ubio u Italiji: I MENE JE TUKAO

Crna Hronika -

Zlatan Vasiljević (42) iz Bosne i Hercegovine, počinio je dvostruko ubistvo u Italiji, upucaviši prvo svoju sadašnju devojku, Venecuelanku Gabrijelu Serano (36), a potom i svoju bivšu suprugu Lidiju Miljković (42), koja je u Italiju došla iz Lebana, sa juga Srbije, pre više od 17 godina. Vasiljević je potom presudio i sebi.

Porodica Miljković od 8. juna, kada se zločin dogodio, ne može da dođe k sebi, a pored Lidijine sestre, sada se za italijanske medije oglasio i njen brat Nemanja Miljković, koji je otkrio da su problemi sa Zlatanom trajali godinama i da su tamošnji nadležni organi zakazali u slučaju nasilja nad njegovom sestrom.

- Zlatan se nikada nije promenio, iako su oni naveli da se posle boravka u zatvoru rehabilitiovao. Bio je manipulator. Da se suđenje koje smo svi čekali godinama odigralo ranije, moja sestra Lidija bi i dalje bila tu sa nama, bila bi živa! - rekao je Nemanja Miljković.

Ovde je ubijena Lidija Miljković
Ovde je ubijena Lidija Miljković foto: Printscreen/Twitter

Advokat porodice Miljković, Stefan Peron, godinama je bio zastupnik ove porodice u prcesu koji je pokrenut portiv Zlatana Vasiljevića zbog nasilja koje je Lidija trpela od 2012. do 2018. godine.

- Taj proces protiv Vasiljevića zapravo nikada nije ni počeo. U 2021. godini bilo je zakazano pet ročišta, ali je svako do sada bilo odloženo iz nekog razloga - reči su advokata, a on i porodica smatraju da bi brži sudski postupak spasio život jadnoj ženi.

Advokat Peron ističe da je odbrana Vasiljevića htela da zaključi sporazum o priznanju krivice, čemu su se oni usprotivili, ali je sudija dao usmenu saglasnost.

- Serija odlaganja završila se kada je određen datum 14. septembar, na kom nažalost neće biti izrečena kazna. Zlatan Vasiljević izneo je šokantne tvrdnje na suđenju kada je rekao da su Lidijin brat i otac došli da ga pretuku, a oni su samo pokušavali da zaštite svoju sestru i ćerku - ispričao je advokat za Italijanski IGV.

Nemanja Miljković, Lidijin brat, ispričao je za italijanske medije da je Zlatan pretio kako će ih sve pobiti i iseći na komade, a kada bude izašao iz zatvora pobiće im celu porodicu.

Uviđaj na mestu samoubistva Zlatana Vasiljevića:

1 / 5 Foto: Youtube/Local Team

- Hiljadu puta smo pričali kako je Zlatan nasilan, bolestan i psihopata. Rekao je mojoj sestri nekoliko puta da će jednog dana njih dvoje izaći u novinama - rekao je u potresnoj ispovesti tamošnjim medijima Nemanja Miljković.

On tvrdi da je i sam bio žrtva Zlatana Vasiljevića, jer je 2018. godine ovaj nasrnuo na njega kada je pokušao da zaštiti sestru, koja je bila, kako tvrdi, ostavljena na milost i nemilost ubici.

- Pokušali smo da kažemo ljudima u institucijama šta proživljavamo i o kakvom se čoveku radi, ali nas niko nije slušao, niti nam je verovao. Bio je veoma nasilan, napadao je ljude na ulici, trebao mu je nadzor. Često je bio pijan, nije se libio da takav uđe i u kola - rekao je brat ubijene žene.

Nemanja Miljković je rekao da se njegova sestra žrtvovala za ostatak porodice, jer je uvidela kakav je čovek u pitanju i da su mogli da mu odgovore istom merom, ali oni nisu nasilnici i ubice.

Zlatan i Lidija
Zlatan i Lidija foto: Facebook

Podsetimo, Zlatan Vasiljević je tokom 2019. godine bio u zatvoru zbog nasilja nad Lidijom i taj postupak je završen osuđujućom presudom po njega. Kako su preneli italijanski mediji, bio je osuđen na godinu dana i šest meseci zatvora i tu kaznu je odslužio. Međutim, protiv njega je u vreme zločina u toku bio i drugi psotupak za nasilje u porodici, ali taj slučaj nije dočekao sudski epilog.

(Kurir.rs/ilgiornaledivicenza)

Bonus video:

00:33

UZNEMIRUJUĆE! BRUTALNO NASILJE U ZEMUNU: Muškarac hladnokrvno ŠUTIRA ŽENU I PSA na ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja