SASLUŠAN LAŽNI AGENT ZA NEKRETNINE IZ BEOGRADA: Zaradio 1.100.000 evra, tužilaštvo zatražilo pritvor
Foto: Kurir/T.S.

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO

SASLUŠAN LAŽNI AGENT ZA NEKRETNINE IZ BEOGRADA: Zaradio 1.100.000 evra, tužilaštvo zatražilo pritvor

Crna Hronika -

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju u trajanju do 48 časova osumnjičenog D. B. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni D.B. je lažno se predstavljajući kao agent za promet luksuznih nekretnina u Beogradu doveo u zabludu oštećenu I.V. te je sačinjavanjem lažnih punomoćja upotrebom njene lične karte doveo u zabludu i predstavnike oštećenog privrednog društva koje se bavi prometom nekretnina, da bi nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na ime kapare i kupoprodajne cene pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000,00 evra.

Osumnjičeni D.B. je dana 16.06.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu dva izabrana branioca i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema D.B. odredi pritvor u trajanju od 30 dana po dva osnova i to jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage protiv osumnjičenog D.B. ispitati sve svedoke, narediti vršenje grafološkog veštačenja, a biće sprovedena i finansijska istraga. Takođe, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova radi se na utvrđivanju eventualnog postojanja saučesnika, te ukoliko se utvrdi da su isti postojali, istraga će biti proširena u odnosu na ta lica.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track