03:48

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU!

crnogorski klanovi

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU! VIDEO

Crna Hronika -

Podgoričanin Milić Minja Šaković, koji je u petak oko 23.30 likvidiran u kafiću u Starom gradu u Budvi, godinama je bio na meti kavačkog klana, a sumnja se da su mu o glavi radili i pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Milić Minja Šaković
foto: Printscreen/Vijesti

2020.godina ostala je upamćena po obračunima škaljarskog i kavačkog klana, i surovim likvidacijama u Beogradu i regionu. Zatišje je trajalo godinu dana sve do likvidacije visoko pozicioniranog člana škaljarskog klana u Budvi. Kako se navodi u njega je pucao čovek koji je u bio u njegovoj blizini i nije bio maskiran.

Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija crnogorskih klanova? Ko će snostiti najveću odgovornost i šta je bilo presudno da se ponovo dogodi likvidacija?

Radiša Roskić
foto: Kurir televizija

Na sva ova pitanja, odgovor je dao gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije advokat Radiša Roskić.

Advokat ističe da je ovo nastavak trenda koji nema kraja jer se dugovi ne praštaju.

- Ovo je nastavak trenda koji postoji čitav niz godina. Ovo je uobičajeno kada je u pitanju organizovani kriminal. Ne radi se samo o međunarodno organizovanim kriminalnim grupama, već i o nacionalnim. Takav trend nema kraja, dugovi se ne praštaju nikada. Mislim da će se ovo nastaviti - rekao je Roskić.

Radiša Roskić
foto: Kurir televizija

Advokat Roskić kaže da neko novi u sferi kriminala uvek mlađi i suroviji od svog predhodnika.

- Prirodni priraštaj u sferi organizovanog kriminala je potpuno karakteristična pojava. Na mesto nekoga koga nema uvek dolazi neko novi. To je uglavnom neko mlađi i suroviji od predhodnika. To što je nekolicina iza brave i što nije aktivna u redovnim aktivnostima ne znači ništa. Mi uglavnom o broju pripadnika sudimo po tome koliko je članova grupe napa poznato, a ko zna koliko je onih za koje ne znamo. Iz svog višedecenijskog policijskog iskustva čini mi se da je pre bilo manje policije upleteno u kriminal. Čini mi se da takvih predstavnika ima danas više - rekao je Roskić gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

19:16

BELIVUKOV KLAN USRED KORONE BAKLJADOM SLAVIO UBISTVO NA KRFU 2020? Mršević: Brinu me njihovi naslednici, OVO JE VRH LEDENOG BREGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track