DVESTA NA SAT: Uhapšeni makroi nudili devojke preko erotskog sajta, a ovo im je CENOVNIK! Otkrivene sve tajne prostitucije
Foto: Shutterstock

istraga

DVESTA NA SAT: Uhapšeni makroi nudili devojke preko erotskog sajta, a ovo im je CENOVNIK! Otkrivene sve tajne prostitucije

Crna Hronika -

Petorica Beograđana osumnjičena da su vrbovali žene da rade za njih, potom njihove slike stavljali na internet portal za odrasle, ugovarali im sastanke i dovodili klijentima u iznajmljene stanove

Grupa beogradskih makroa uhapšena je juče u saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal i policije zbog sumnje da su preko jednog sajta reklamirali devojke i ugovarali im seksualne usluge koje su klijentima naplaćivali od 150 do 200 evra po satu!

Tužilaštvo je saopštilo da je grupa uhapšena nakon višemesečnog predistražnog postupka i da se M. R. (43), J. T. S. (43), D. S. (33), S. G. (51) i A. K. (27) sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

hapšenje, prostitucija
foto: MUP Srbije

Postavljali oglase

- Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su od sredine januara do polovine juna ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije, oglašavali prostituciju na internet portalu www.sityoflove.com, namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mesto i vreme, dužinu i cenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili. Sat vremena seksualnih usluga je koštao od 150 do 200 evra - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kaja Ostojić, Nikola Anđelić, Dušan Banjac
foto: Dragan Kadić, Printscreen/Instagram, Privatna Arhiva

Česta hapšenja

Erin unuk i madam priznali sve

Podsetimo, tokom proteklih nekoliko meseci uhapšeni su i unuk Ere Ojdanića, Nikola Anđelić i Duško Banjac, menadžer pevačice Kaje Ostojić. Takođe, sa njima je tada pala i madam Jelena Jojić.

- Anđelić, Banjac i madam Jojić u međuvremenu su priznali krivicu i sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sklopili sporazume. Erin unuk i Kajin menadžer su osuđeni na po 14 meseci zatvora, uslovno na tri godine, i novčane kazne, dok je Jojićeva kažnjena sa 15 meseci zatvora, uslovno na četiri godine, i novčanom kaznom - podseća izvor.

Kako je potvrdio MUP, kriminalna grupa je funkcionisala tako što je iznajmljivala stanove za bavljenje prostitucijom. Za beogradske makroe, kako se sumnja, radilo je najmanje sedam devojaka.

Martina Rajić
foto: Nemanja Pančić

Prostitutke

Devojke svedoci

Prostitutke koje su radile za osumnjičenu petočlanu grupu makroa, kako Kurir nezvanično saznaje, najverovatnije će tokom postupka biti saslušane kao svedoci. Prema nezvaničnim informacijama, one su dobrovoljno pristale da rade za njih. Sagovornik Kurira podseća da žene koje se bave prostitucijom odgovaraju prekršajno, dok makroi odgovaraju krivično.

- Među devojkama koje su radile za ovu grupu nema žena poznatih javnosti - dodaje sagovornik Kurira.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, među ženama koje su hapšene zbog prostitucije bila je i Dajana Paunović, bivša mis Jugoslavije, kao i nekadašnja rijaliti učesnica i bivša Plejboj zečica Martina Rajić.

- Uhapšeni su ugovarali sastanke s klijentima, odvozili devojke na adrese na kojima su se one sastajale sa klijentima, sačekivali ih i uzimali novac. Pare su potom delili između sebe, a zarada je varirala u zavisnosti od toga koju je ulogu ko imao u grupi - objašnjava sagovornik Kurira.

Tokom pretresa kuća u kojima je policija hapsila makroe, kod jednog je u komodi pored kreveta u kom je spavao pronađen i pištolj.

- Prikupljanje dokaza trajalo je nekoliko meseci. Hapšenje je izvedeno u noći između utorka i srede, osumnjičenima su lisice stavljene dok su bili praktično još u krevetu, u gaćama. Jedan od njih maltene je spavao sa pištoljem, koji mu je uz crnu vunenu kapu, bio nadohvat ruke - dodaje sagovornik.

Prostitutke
foto: Printscreen

Onlajn katalog

Sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke izgleda kao onlajn katalog. Naime, na 31 stranici nalaze se fotografije golišavih devojaka, a u opisu svake fotografije navode se specifičnosti te devojke - visina, težina, obim grudi, obim zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona. Pored toga, devojke su navodile i koliko jezika govore, kao i da li žele odnos sa muškarcem, sa ženom ili čak sa parovima. Mušterije su mogle devojku da iznajme na sat, na dva ili četiri sata, ali i na 24 sata. Recimo, cena za ceo dan iznosila je između 1.000 i 2.000 evra.

- Prostitutke koje su radile za ove osumnjičene navodno su dobijale 60 odsto od zarade, dok su makroi zadržavali 40 odsto - objašnjava izvor.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track