OVAKO JE FUNKCIONISALA MREŽA PROSTITUCIJE U BEOGRADU Na oglas se javljala sekretarica NAJMLAĐA DEVOJKA U ONLAJN KATALOGU IMALA 18
Foto: Profimedia

novi detalji

OVAKO JE FUNKCIONISALA MREŽA PROSTITUCIJE U BEOGRADU Na oglas se javljala sekretarica NAJMLAĐA DEVOJKA U ONLAJN KATALOGU IMALA 18

Crna Hronika -

Najmlađa devojka zbog čijeg je podvođenja juče uhapšeno pet osoba ima 18 godina, najstarija prostitutka ima 43 godine, a sve su se prethodno već bavile najstarijim zanatom.

Prema informacijama medija, utvrđeno je da su na sajtu na kojem se oglašavalo više od 600 devojaka iz Beograda koje su nudile svoje seksualne usluge nalaze njihove fotografije uz koje su navodile koliko naplaćuju sat vremena odnosa sa klijentima.

- Sve žene uzrasta su od 18 do 43 godine i iz Srbije su. Makroi su do njih dolazili preko preporuke jer su se sve i ranije prostituisale - navodi izvor upoznat sa istragom.

Makro, sekretarica, vozač

Kako pojašnjava, osumnjičeni za podvođenje imali su razvijenu logistiku, te je svako od petoro uhapšenih imao svoju ulogu.

- U ovoj grupi jedna osoba je bila makro, a imali su sekretaricu i vozače koji su prevozili žene do klijenata i nazad - kaže sagovornik.

Dodaje i da se sekretarica po nalogu makroa javljala na telefon i preuzimala informacije i organizovala koja žena gde ide.

- Vozači su devojke odvozili. Osumnjičeni su prethodno uplaćivali oglase na koje su se javljali klijenti - navodi izvor.

Među klijentima i stranci

Prema informacijama iz istrage, klijenti su mahom bili Srbi, ali i stranci.

Podsetimo, kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su u sredu pet članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Uhapšeni su R. M. (43), S. T. J. (43), S. D. (33), G. S. (51) i DJ. A. (25), svi iz Beograda.

Sumnja se da su od januara do sredine juna iznajmljivali stanove na teritoriji grada u kojima su boravile devojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije i da su najmanje sedam devojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

Ćutali u Tužilaštvu

Osumnjičena petorka sprovedena je na saslušanje kod Tužioca za organizovani kriminal u sredu, međutim, tamo su se svi branili ćutanjem.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su delili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog dela.

Na sajtu na kojem su "reklamirali" devojke za prostituciju bilo je više od 600 devojaka iz Beograda. Na sajtu se nalazi detaljan opis svake devojke, usluga koje nudi i cena za koju svoje usluge pruža! Dok su neke devojke sakrile svoje lice, ali pokazale telo, druge su pak otvoreno objavile svoje fotografije.

1 / 9 Foto: MUP Youtube Printscreen

Kako se navodi u saopštenju TOK, na ovom sajtu su redovno ažurirali oglase sa fotografijama i brojevima telefona. Preko njega su ugovarali vrstu seksualne usluge, a cena sat vremena seksualnih usluga iznosila je od 150 do 200 evra.

Kako se može videti na ovom sajtu, profil može besplatno da napravi ko hoće i da postavi kakve god želi fotografije (pa i tuđe), a cene su i 1.500 evra za nekoliko sati ili dan sa prostitutkom.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

12:01

USIJANJE: Ovako izgleda razvoji put jedne prostitutke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track