ADVOKAT OSUMNJIČENOG ZA MALVERZACIJE SA VOJSKOM: Nije pobegao, na odmoru je, javiće se čim se vrati u zemlju
Foto: MUP Srbije

istraga

ADVOKAT OSUMNJIČENOG ZA MALVERZACIJE SA VOJSKOM: Nije pobegao, na odmoru je, javiće se čim se vrati u zemlju

Crna Hronika -

Branilac D. D. koji je obuhvaćen krivičnom prijavom protiv osumnjičenih da su iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja zaključili veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane i time oštetili budžet Srbije, advokat Miljkan Karličić kaže za Kurir da njegov klijent nije u bekstvu, kako je to saopšteno.

- Povodom informacije da je u aktuelnom postupku koji se vodi pred Tužilaštvom za organizovani kriminal D. D. u bekstvu, kao njegov branilac napominjem da D. D. nije u bekstvu već je sticajem okolnosti na godišnjem odmoru u inostranstvu, koji je znatno ranije planiran. Moj klijent je direktor jednog privrednog društva i odazvaće se pozivu organa postupka, ukoliko taj poziv postoji, čim doputuje u zemlju - rekao je advokat Karličić za Kurir.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak je posle saslušanja u Tužilaštvu, odredio pritvor do 30 dana za devetoro osumnjičenih.

Tužilaštvo za organizovani kriminal
foto: Printscreen

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšeno je devet osumnjičenih od kojih su četvorica pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, neki od njih su visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane. Slobode su lišeni A.N., S.S., A.T., J.S., Z.K., Ž.R., S.R, N.B., i M.K., dok se za D. D. traga.

Oni se terete da su izvršili krivicna dela udruživanje radi vršenja krivicnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track