13:02

ŽENA KOJA JE ZABETONIRALA MUŽA IMALA SAUČESNIKE? Kriminolog upozorava: Zločin se desio u malom mestu OBRATITI PAŽNJU NA OVO

tragedije balkana

ZLOČIN U OKOLINI LESKOVCA LIČI NA BRUTALNO UBISTVO IZ JUGOSLAVIJE: Upucala trudnu ženu, pa joj otela bebu OVAKO JE SVE RASVETLJENO

Crna Hronika -

Po monstruoznosti mnogi porede slučaj iz Velikog Trnjana sa zločinom koji se u Jugoslaviji desio 1969. godine u Bosni i Hercegovini

U podrumu kuće u kojoj je pronađeno beživotno telo 38-godišnje žene iz Velikog Trnjana, sinoć je po dojavi policije pronađen i leš zaliven u beton, potvrđeno je u Policijskoj upravi Leskovac.

Leskovac, Ivan Stojanović, zabetoniran
foto: Kurir, Drustvene Mreže

Kako se navodi, naložena je obdukcija tela. Nezvanično saznajemo da je reč o telu supruga ove žene, a sumnja se, da ga je ubila ona zajedno sa svojim ljubavnikom još pre tri godine i zalila betonom što je, kako navodi naš izvor, on sinoc i ispričao policiji.

Ovo je slučaj koji je zgrozio javnost, a gost jutarnjeg programa Kurir televizije Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak setio se, uporedivši brutalnost zločna i slučaja Šefke Hodžić.

- Ovo je bizaran slučaj koji je uzburkao javnost. I u Jugoslaviji je bilo takvih slučajeva, nažalost. Ako se sećate slučaja Šefke Hodžić, koja je ubila svoju trudnu drugaricu, i čuvala njenu bebu. Naravno, počinilac tog gnusnog zločina je pronađen. Ja mislim da je izašla na slobodu. A koliko je teško sada otkriti detalje zločina? Ogičledno je da je sve povezano. Prvo treba da se uradi identifikacija preko DNK metode i dokazati da je to Ivan. Trda videti da li je u ostacima tela bilo nasilja. Može da se vuidi da li je bilo preloma na skeletu. Zadatak je da se svi prikupljeni dokazi dovedu u vezu - rekao je Radosavljević.

Leskovac
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Šefka Hodžić je bosanskohercegovačka žena poznata kao počinioc ubistva trudnice, koje je 1969. godine izazvalo senzacionalno suđenje u tadašnjoj Jugoslaviji. Hodžić, koja nije imala dece, je navodno ubila trudnu Aliju Hasanović kada je saznala da je trudna, a zatim je sama počela da simulira trudnoću.

Suđenje, Ubistvo, Šefka Hodžić

Dana 6. oktobra 1969. je ubila Aliju hicima iz pištolja, a potom joj je iz utrobe izvadila dete. Najveće ogorčenje prema Šefki pokazali su ljudi iz Bosne i Hercegovine. Na adresu njenog budućeg branitelja upućivane su pretnje, prezir, klevete. Napustili su je i muž Nedžib, i njena majka, i braća i sestre, a porodica Hodžić prodala je imanje i iz sela Jusića preselila se u Kalesiju kod Tuzle. Šefka je oslobođena ranije nego što joj je kazna predviđala, 1983. godine. Postoje mnoge priče koje nisu potvrđene o njenom životu nakon odsluženja kazne, ali nijednu nije moguće potvrditi.

KAKO JE ZLOČIN OTKRIVEN?

Odmah je zatražen pregled svih žena u selu koje su se na dan ubistva porodile. Među njima je bila i Šefka, koja je "rođenje" devojčice objavila oko 19 sati naveče, dva sata nakon Alijine smrti. Ginekološkim pregledom ustanovljeno je da se Šefka nije porodila i da je celu svoju trudnoću odglumila.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

42:04

20220626-CRNA HRONIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track