GORNJI MILANOVAC: Ombudsman pokrenuo postupak u slučaju pedofila
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zaštitnik građana

GORNJI MILANOVAC: Ombudsman pokrenuo postupak u slučaju pedofila

Crna Hronika -

GORNJI MILANOVAC - Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon saznanja iz medija da je u Gornjem Milanovcu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina.

Podsećamo o slučaju pedofila iz Gornjeg Milanovca izveštavali smo prošle nedelje, a javnost je bila naročito zgrožena saznanjem da je za seksualno zlostavljanje majka deteta sve vreme znala, čak je i štitila zlostavljača, time što je ometala istragu i prikupljanje dokaznog materijala.

Inače, mediji u Gornjem Milanovcu su ranijih godina u više navrata ukazivali na upitno postupanje Centra za socijalni rad u gradu na Despotovici, kada je u pitanju dobrobit majke i njene dece.

"Institucija Zaštitnika građana je od Centra za socijalni rad zatražila informacije o tome da li je porodica devojčice od ranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, te koje aktivnosti je centar preduzeo u prethodnom periodu u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice. Od MUP-a je zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju" navodi se u obaveštenju ombudsmana. Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Organi tražene informacije treba da dostave u roku od 15 dana.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track