DESETORO DECE OSTALO BEZ OČEVA U TRENU: Dvojica motociklista poginula na identičan način u dva udesa
Foto: Facebook, Shutterstock

nesreće

DESETORO DECE OSTALO BEZ OČEVA U TRENU: Dvojica motociklista poginula na identičan način u dva udesa

Crna Hronika -

Dvojica motociklista Dragan Nikolić (55) i Nikola Pejin (47) nastradali su u dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile kod Paraćina i kod Šibenika u Hrvatskoj, a iza njih je ostalo čak desetoro mališana!

Dragan Nikolić iz Ćuprije stradao je u nesreći kod Paraćina kada je sleteo s puta i udario u drvo, dok je u Hrvatskoj Nikola Pejin iz Sivca skliznuo i udario u betonsku ogradu koja se nalazi pored puta.

Dragan Nikolić
foto: Facebook

Probao "kavasaki"

- Saobraćajna nesreća dogodila se u selu Drenovac kod Paraćina kada je Nikolić, koji je upravljao "kavasakijem", iz za sada nepoznatog razloga sleteo s puta i zakucao se direktno u drvo. Od zadobijenih povreda on je preminuo na mestu, a ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

- Navodno, on je taj "kavasaki" uzeo da proba, ali se dogodila stravična nesreća. Spekuliše se da je čak doživeo srčani udar. Motocikl, koji je odvezla šlep-služba, bio je potpuno uništen.

Nikolić je, kako navode meštani Ćuprije, bio poznat po svojoj velikoj porodici.

- On je otac petoro dece, divan porodični čovek o kome niko nije mogao da kaže jednu ružnu reč. Voleo je motore, ceo život se bavio time i bio im je posvećen do poslednjeg dana - ispričali su za Kurir meštani koji su ga poznavali.

Vlasnik firme

U drugoj nesreći stradao je Nikola Pejin, preduzetnik iz Sivca, vlasnik zanatske radnje za proizvodnju plastičnih kesa. On je u Hrvatskoj, kako mediji navode, bio s prijateljem jer je drug hteo da mu pokaže rodni kraj.

- Saobraćajna nesreća dogodila se kada motocikl BMW po izlasku iz leve krivine nije prilagodio brzinu kretanja osobinama puta, nakon čega je sleteo na površinu pored puta i udario u betonski potporni zid - navodi se u izveštaju hrvatske policije koja je obavila uviđaj.

Pejin je, kao i Nikolić, iza sebe ostavio suprugu i petoro dece.

- Po mestu se priča da je on hteo da izbegne auto i tako je sleteo s puta, ali ko će znati šta je istina. Nikola je bio divan čovek, sa suprugom je imao tri sina i dve ćerke. Posle stravičnih vesti žena mu je nema od šoka i neutešna - kažu komšije:

- Ova porodica je pre godinu i po doživela tragediju kada je Nikolin otac iznenada umro, još se nisu oporavili od toga, a evo šta ih je snašlo. Kako li će njegova majka to preživeti - pitaju se komšije.

Profesionalni trkač Ceo život zaljubljen u moto-sport

Nastradali Dragan Nikolić bio je profesionalni vozač motora i time se bavio ceo život, a poznanici kažu da je bio večiti zaljubljenik u dvotočkaše i brzinu. - Više od 20 godina bavio se moto-sportom. Na početku je bio mehaničar, a potom je krenuo da se takmiči. Učestvovao je na šampionatu Srbije i Balkana, gde je oba puta zauzimao peto mesto. Bio je učesnik trka u Srbiji, Republici Srpskoj i Bugarskoj - ispričali su poznanici.

Kurir.rs/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track