AUTOMOBIL JE POKOSIO MOJU ŽENU, NOSIO JU JE 10 METARA NA HAUBI: Profesor i njegova supruga preživeli nesreću na Adi
Foto: Privatna arhiva

UDES

AUTOMOBIL JE POKOSIO MOJU ŽENU, NOSIO JU JE 10 METARA NA HAUBI: Profesor i njegova supruga preživeli nesreću na Adi

Crna Hronika -

Profesor Vladimir Koprivica (70) i njegova supruga Dragana (68) povređeni su kada ih je, dok su prelazili pešački prelaz u blizini Ade Ciganlije, udario pijani vozač automobila (26).

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u petak u 21.40 časova u Beogradu, a vozaču je izmereno 0,34 promila alkohola u krvi. Profesor Vladimir Koprivica na Instagramu je podelio sliku supruge nakon nesreće kako leži na ulici dok se oko nje nalaze okupljeni ljudi koji pokušavaju da joj pomognu. Kako je saopšteno, profesor i supruga posle nesreće prevezeni su u Urgentni centar.

Izbegao direktan udarac

- Supruga i ja smo prelazili pešački prelaz kada smo čuli da se dva automobila zaleću i ne koče. Jedan je uspeo da se zaustavi, a drugi nije. Bio sam dva-tri koraka iza supruge i uspeo sam da izbegnem udarac, samo sam pao i ugruvao se, ali sam video kako vozač direktno naleće na suprugu - priča potreseni profesor:

- Ona je uspela da se zadrži na haubi kada ju je odvojio od zemlje kako ne bi pala pod auto, ali posle deset metara je spala na asfalt. U tom momentu naišlo je nekoliko lekara i medicinskih sestara koji su šetali Adom i oni su prvi pritrčali u pomoć mojoj ženi - rekao je Koprivica.

Polomljen pršljen

On ističe da je, gledajući tu jezivu scenu, očekivao najteži ishod.

- Na svu sreću, supruzi je samo napukao prvi lumbalni pršljen. Ona se trenutno nalazi u bolnici na lečenju, ali nije životno ugrožena. Koprivica je za Kurir naveo i da apeluje na vozače da ne piju kada voze.

- Život nam se promenio u sekundi, sve planove koje smo supruga i ja imali sada ne možemo da sprovedemo u delo jer je ona na lečenju. Ovakve nesreće mogu da promene život.

Na mesto nesreće brzo su stigle i Hitna pomoć i policija.

- Veruje se da je uzrok ove nesreće neprilagođena brzina, a alko-testom je utvrđeno da je mladić koji je udario profesorovu suprugu imao alkohol u krvi - priča izvor:

- Kada se zaustavio i video šta je uradio, mladić se potpuno isprepadao, tresao se i nije uspeo da progovori ni reč - rekao je naš sagovornik. MUP Srbije juče se oglasio povodom nesreće i naveo da će protiv vozača biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Biografija

Bio trener košarkašima

Profesor Vladimir Koprivica rođen je 1952. u Vrbasu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisao Fakultet fizičke kulture, na kom je i magistrirao. Bio je prodekan za nastavu na matičnom fakultetu i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Bio je član Senata Beogradskog univerziteta. Radio je i kao kondicioni trener u više košarkaških klubova, a najduže u KK Crvena zvezda i Partizan sa svim kategorijama košarkašica i košarkaša.

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track